– Vi driver faktisk og diskuterer om vi kan åpne litt igjen fra rundt 15.–20. juli, opplyser Trond Einar Solberg Indsetviken.

Sammen med Robert Khoury eier og driver han kultursenteret Natthagen i Julussdalen i Elverum. På småbruket sitt har de diverse kunstneriske og museale utstillinger, samt en liten sommerkafé. De åpnet dørene sommeren 2018.

I 2020 måtte porten holdes stengt og dørene lukket på grunn av koronakrisen. Nå krysser de altså fingrene for et aldri så lite comeback og en kort sensommersesong i 2021:

– Vi har fått første vaksinedose, begge to. Den 24. juni får vi andre dose, og da skal det vel ta noen uker før vi er relativt godt beskyttet, sier Trond Einar.

Han betegner sannsynligheten som stor for at de kan ta imot gjester rundt tre uker etter siste stikk. Men det tas naturligvis forbehold om hvordan smittesituasjonen er når den tid kommer. Besøkende må følge vanlige smittevernregler.

– Vi kommer kanskje til å forholde oss til bestillinger, slik at vi har oversikt over hvem som kommer. Da må man ringe og bestille tid i sommerkafeen, der det blir tettest. I museet, galleriet og på tunet kan man gå litt friere.

Endelig åpningsdato og mer informasjon vil bli å finne på Natthagens hjemmesider og på Facebook.

I galleriet er det denne sommeren utstilt grafiske arbeider av spansk-argentinske Patricia Concina.