Gå til sidens hovedinnhold

Venterom-floka på Tynset er løst – i alle fall til neste høst

Artikkelen er over 1 år gammel

Det blir ingen bygging av nytt venterom ved Tynset stasjon i år. Men en forlenget leieavtale gjør at de reisende slipper å stå utendørs det neste året.

Sist vinter var det fare for at venterommet for togreisende ved Tynset stasjon kunne bli stengt. Bakgrunnen for dette var en Facebook-post Bane Nors kundesenter publiserte rett før jul i fjor om at venterommet skuIle stenges ved nyttår.

Den meldingen ble, etter at Østlendingen tok kontakt, tilbakevist av Bane Nor Eiendom. De uttalte at venterommet skulle være åpent fram til 1. mai.

Regionleder i Bane NOR Eiendom, Tore Arntzen, uttalte i februar at deres ambisjoner var å ha et oppvarmet venterom for de reisende, og lovte det skulle jobbes videre med en løsning.

Inngått leieavtale

Nå er den klar, i alle fall fram til høsten 2021.

Bane Nor Eiendom har inngått en leieavtale med eierne av bygget dagens venterom er i, samme eiere som driver Stasjon Grill & Sportsbar og MIX-kiosken. Den avtalen strekker seg fram til neste høst.

– Vi jobber med en løsning for et framtidig venterom, men er avhengige av kommunens regulering for området, før det bygges et nytt venterom, sier Tore Arntzen i Bane NOR Eiendom.

Les også

Har redusert tidsbruken enormt: – Før rant timene på mens vi satt og slo mygg

Bekreftes av ordfører

Ordfører i Tynset, Merete Myhre Moen, bekrefter at planavdelingen i kommunen skal jobbe fram en regulering for området slik at det kan bli satt opp et nytt bygg der det blir blant annet venterom for togpassasjerer.

– Arbeidet er i gang, og jeg håper det blir en god løsning for de reisende. Jeg synes også en skal se på mulighetene til å kombinere et slikt venterom med eventuelt reisende med buss og taxi, mener Myhre Moen.

Kommentarer til denne saken