Gå til sidens hovedinnhold

Ventet til de fleste er fullvaksinerte: Nå står Bjørnov og høydepunkter i kø

Sandbeck-dagene ble utsatt i tre måneder til flest mulig er fullvaksinerte. Til uken blir det fullt kjør med konsert med årets prisvinner Ingrid Bjørnov, Aukrustkveld, utstillinger, bokbad med Vigdis Hjort og flere andre høydepunkter.

– Det er godt å være i gang igjen. Årets program er i beste Vidar Sandbecks ånd med musikk, kunst, litteratur, historiefortelling og mye mer for folk i alle aldre, sier styreleder Synnøve Sakura Heggem i Sandbeckstiftelsen.

I fjor ble Sandbeck-dagene kraftig nedskalert på grunn av smittevernsituasjonen.

– Vi har flyttet årets dager fra juni til september i håp om at pandemien skulle roe seg og at folk flest er vaksinert, og det ser ut til at vi har truffet godt der, sier kultursjef Caroline Rolstad i Åmot,

Nødvendige smitteverntilpasninger blir gjort på alle arrangementene.

Blanda drops

Åmot kulturhus og Kafe Sandbeck blir arena for de fleste av arrangementene.

Sandbeckdagene starter onsdag 15. september å med kunstutstillingen Blanda Drops av Asbjørn Petershagen fra Rena. Han hor også bodd mange år i Os i Østerdalen, og holder nå til på Hamar.

Petershagen er sønnesønn av den tidligere ordføreren Eivind Petershagen.

Samme ettermiddag samles folk til utendørsmoro med Hakkihæl-stafetten i Rena sentrum.

Bjørnov gleder seg

For mange blir konserten med Ingrid Bjørnov og hennes band torsdag 16. september det store høydepunktet. Etter konserten mottar hun Vidar Sandbecks kulturpris Regnbågåbrua. Bjørnov er stolt over prisen og ser fram til Rena-konserten.

Ingrid Bjørnov får årets Sandbeck-pris: – En grå dag endte i stor ære

I likhet med Sandbeck skapte Kjell Aukrust et unikt univers med Flåklypa. Fredag kveld forteller forfatter Sigmund Løvåsen om tegneren, forfatteren, filmskaperen og humoristen som ville blitt 100 år i 2020.

Lørdag 18. september blir det jubileumskonsert med Birken Company med utvidet orkester og gjester.

Søndag formiddag leder Synnøve Sakura Heggem en høst-messe i Sandbecks tegn. Bygdekvinnene pynter den vakre tømmerkirken med høstens grøde mens tidligere og nye konfirmanter synger høstviser av Sandbeck sammen med menigheten.

Gjenskaper debutkonsert

Søndag kveld gjenskapes debutkonserten til Vidar Sandbeck. Tidligere mottaker av Sandbecks kulturpris, Joakim Røbergshagen spiller fiolin sammen med pianist Victor Berg i den nyoppussede Åsetbygningen på Glomdalsmuseet.

Sandbeck-dagene avsluttes tirsdag med bokbad med Vigdis Hjort og deretter forstillingen Brecht – En kynisk menneskevenn med Jørn Simen Øverli, Ruth Wilhelmine Meyer og Espen Leite i Åmot kulturhus.

Kunstbankens gave til Åmot kommune vil bli avduket i løpet av uken.

Sandbeckdagene er et årlig samarbeid mellom Sandbeckstiftelsen, Åmot kommune og Anno Glomdalsmuseet. De tre aktørene har fått et mandat fra Sandbeck-familien og Åmot-samfunnet om å føre Vidar Sandbecks kulturarv videre.

Kommentarer til denne saken