Tirsdag ble det klart at Strandbygda-løper, og snart Elverum-bosatte Maiken Caspersen Falla har sagt fra seg plassen til helgens verdenscup i sprint i Dresden.

Verdensmesteren og olympiamesteren hadde en svak dag og røk ut i prologen under verdenscupen i Davos sist helg. Der hører med til de absolutt sjeldenhetene at Falla ikke tar seg videre fra en sprintprolog uavhengig om det er et nasjonalt renn eller et verdenscuprenn.

Nå har hun i tillegg blitt sjuk.

– Maiken har ikke følt seg i toppslag etter at hun konkurrerte i Davos i helgen, sier landslagstrener Ola Vigen Hattestad i en WhatsApp-melding fra Norges Skiforbund.

Første for året

Hattestad sier at 31 år gamle Falla drar hjem fra høydesamlingen i Sveits for å finne tilbake energien.

Inn på laget kommer Magni Smedås fra Dalsbygda.

– At jeg skal gå verdenscup i Dresden nå, det hadde jeg ikke sett for meg for to måneder siden. Men jeg gleder meg veldig, sier 26-åringen til Langrenn.com.

Den Lillehammer-bosatte langrennsløperen har vært åpen om hvor tøft hun har hatt det etter at hun i høst mistet faren i en tragisk bilulykke.

Likevel har hun imponert i skisporet så langt i sesongen.

Tidligere har Magni en 8. plass som best fra verdenscup, i tillegg til deltakelse i Tour de Ski. Sprinthelga i Dresden blir hennes første møte med verdenscup denne sesongen.

Forrige sesong ble hun nummer 11 på en sprint i Ulricehamn som best.

– Det er jo det å få gå verdenscup jeg trener for, og det er slike lyspunkter jeg føler at jeg trenger nå. Det gir ekstra energi til å stå opp om morgenen, ekstra energi til å satse, og ekstra energi til å prestere til helga, sier Smedås til nettstedet.

Johaug står over

At Therese Johaug ikke prioriterer sprintrenn i Dresden er på ingen måte overraskende. Tidlig signaliserte hun også at hun står over Tour de Ski for å være maksimalt forberedt til OL i Beijing senere i vinter.

Onsdag ble den norske troppen til Tour de Ski tatt ut. Verken Johaug eller Falla er blant navnene på lista.

Norges tropp til Tour de Ski

Menn:

Harald Østberg Amundsen

Pål Golberg

Emil Iversen

Johannes Høsflot Klæbo

Simen Hegstad Krüger

Martin Løwstrøm Nyenget

Sjur Røthe

Didrik Tønseth

Erik Valnes

Kvinner:

Helene Marie Fossesholm

Ragnhild Haga

Anne Kjersti Kalvå

Silje Theodorsen

Heidi Weng

Lotta Udnes Weng

Tiril Udnes Weng

Ingvild Flugstad Østberg