Gå til sidens hovedinnhold

Veteraner i Nord-Østerdal Forsvarsforening utnevnt som æresmedlemmer

Per Arnfinn Bergebakken, Alvdal og Per Oldertrøen, Tynset ble utnevnt som æresmedlemmer for sitt langvarige virke i Nord-Østerdal Forsvarsforening, da foreningen markerte sitt 40-årsjubileum på Tolga fredag.

Bergebakken er i dag eneste gjenlevende av interimsstyret som stiftet foreningen 8. oktober i 1981. Det besto av Gisle Grimsbu, Marit Øvergård Erichsen, Tore Øien, Per Arnfinn Bergebakken og Jon Steihaug (formann).

Før den tid var medlemmene direkte tilsluttet Norges Forsvarsforening.

Nord-Østerdal Forsvarsforening (NØF) mener det er viktig å arbeide for å ivareta og bringe videre vår lokalhistorie. Ved minnesmerker som NØF står for; Einunna, Sollia og Rambergsjøen skal de legge ned blomster. Siste gang var ved Einunna og Sollia i 2020, ved 75-årsjubileum.

NØF har per i dag i underkant av 100 medlemmer. I Okkupasjonsstua i Museumsparken på Tynset har de i mange år undervist ungdomsskoleelever i Tynset og Alvdal om okkupasjonen under 2. verdenskrig med lokale foredragsholdere. Verving av nye medlemmer er veldig viktig, og det er særlig viktig å nå fram til den yngre generasjonen for å holde medlemsmassen oppe. I den sammenheng kan det nevnes at tidligere leder av NØF, Leif Kåre Kvangraven har vervet mellom 30 og 40 medlemmer.

40 medlemmer i NØF har mottatt diplom for 30 års medlemskap. 10 medlemmer har mottatt diplom for 20 års medlemskap.

Styret i jubileumsåret er: Leiv Olav Nyborg (leder), Lars Kolbjørn Sønmør (nestleder), Torbjørn Løkken (kasserer), Simen Linjordet (sekretær) og Ivar Røste (styremedlem).

Kommentarer til denne saken