Gå til sidens hovedinnhold

Vi har Innlandets høyeste arbeidsledighet og trenger nye og bedre kompensasjonsordninger

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Forrige uke sørget Arbeiderpartiet og opposisjonen på Stortinget for bedre ordninger for arbeidsfolk og bedrifter. Arbeidsledigheten i Innlandet er fortsatt høy og mange familier opplever økonomisk usikkerhet i en krevende pandemi-situasjon.

I den hverdagen vi befinner oss i, handler det om å sette helse i førersetet. Sjølsagt. Men det er en nasjonal dugnad. Det betyr at samfunnet også må stille opp for dem som setter livsgrunnlaget på spill for å innrette seg etter smittevernsregimet. Det må bety blant annet forlenga permitteringsordninger, forhøyet dagpengesatser og bedre ordninger for inntektssikring. I tillegg til dette sikret Arbeiderpartiet flertall for å oppheve ventetid på dagpenger, bedre støtteordninger til studenter og mer penger til næringsliv i kommuner som er ekstra hardt ramma.

Sjøl heier jeg på alle politikere, uavhengig av parti, som ønsker å ta tak i utfordringene som mange nå opplever. Under debatten i Stortinget, trakk Jonas og flere politikere frem hvilke utfordringer næringslivet i Trysil nå står i. Anette, Nils Kristen og flere politikere har tatt turen til Trysil og lyttet til arbeidsfolka her. Vi har Innlandets høyeste arbeidsledighet og trenger nye og bedre kompensasjonsordninger for å unngå vedvarende arbeidsledighet og konkurser.

Flott at man på tvers av partier kan komme til gode løsninger i lag. Arbeidet i Stortinget viser at man tar utfordringene på alvor. Nå er det arbeidsfolks tur!

Even Eriksen
Stortingskandidat, Hedmark Arbeiderparti

Kommentarer til denne saken