Det er Movies on War som står bak førpremieren på dokumentarfilmen om den omstridte Ap-politikeren Trond Giske i samarbeid med Elverum kulturhus og UpNorth Film.

Filmen ble først vist på Tromsø Internasjonale Filmfestival i januar, og den får ordinær kinodistribusjon fra mars. Trond Giske selv har allerede bekjentgjort at han ikke er videre fornøyd med resultatet.

– Dokumentaren gir veldig stor plass til hele kommentarkorpset, med Oslo-kommentatorer som får gi sine meninger om saken og om meg. Der kommer det fram en del påstander som, hvis dette hadde vært underlagt vanlig presseetikk, ville vært selvsagt å innhente mine svar til, uttalte Giske til fagbladet Journalisten 3. desember.

#metoo-saken

Saken er selvsagt #metoo-anklagene om seksuell trakassering.

Regissør Håvard Bustnes har fulgt Trond Giske tett siden 2017. Planen var å lage en film om Giskes stormende politiske karriere, men utgangspunktet endret seg fort etter varslene i kjølvannet av #metoo.

Filmen gir et innblikk bak overskriftene og portretterer en mann i sterk motvind, men «Trond Giske – Makta rår» er også en film om ukultur og medienes dekning av den.

Regissøren kommer

I forbindelse med førpremieren kommer regissør Bustnes til Elverum for å snakke med filmkritiker Brita Møystad Engseth om filmen. Movies on War-sjef Øystein Egge vil også delta i samtalen.

– Vi er veldig glade for at selskapet UpNorth og regissør Håvard Bustnes har valgt å legge en førpremiere på filmen «Trond Giske – Makta rår» rår til Elverum. Bustnes har tidligere vært Movies on War-aktuell med filmen «Hatets vugge» fra 2017. Movies on War er interessert i å komme tett på hva som ligger bakom mediedekning og offisielle uttalelser, og filmen er ikke kun et portrett av Giske, men også et interessant søkelys på #meetoo, mediedekning og politisk ukultur. Jeg tror både film og samtale blir interessant, sier Øystein Egge.