Gå til sidens hovedinnhold

Vil hjelpe bedrifter som vil vokse i Solør: – Uten samarbeid er vi sjanseløse

– Vi har lenge erfart at uten samarbeid kommer vi ingen veg. Vi blir rett og slett for små. Derfor er det viktig at de bedriftene vi har, blir kurset om vekst og utvikling.

Solør Næringshage og AB Økonomi i Åsnes tilbyr nå gratis kurs for dem som har en bedrift med vekstambisjoner.

– Vi håper at det blir fullt på kurset, noe som vil si åtte bedrifter med inn til to personer pr. bedrift. Nå har vi fått 100.000 kroner fra Innlandet fylkeskommune, 60.000 kroner Åsnes næringsfond og 60.000 kroner Covid-midler fra Våler kommune. Ettersom vårt distrikt trenger å dra sammen i et effektivt samarbeid, er det synd at Grue-politikerne ikke har valgt at Grue skal bli med denne gangen, sier daglig leder i Solør næringshage, Anette Strand Sletmoen.

Hvis det melder seg flere enn det i utgangspunktet er plass til på kurset, vil man vurdere og se hvem som har et vekstpotensial.

Lokale krefter

Som et signal om lokal utvikling og samarbeid, er det valgt lokale krefter til å ta seg av det faglige under kurset, et kurs over fire kurskvelder, samt at deltakende bedrifter får gratis 10 rådgivningstimer.

De lokale aktørene er AB Økonomi AS, Gaardsknappen AS, Guru Utvikling AS og Sparebank1 Østlandet.

Kurset skal altså handle om vekst og utvikling. Salg, markedsføring og økonomi er tema, og kurset er i første omgang rettet mot bedrifter som har holdt på en stund og kan være modne for vekst.

– Det handler om team Solør hvis vi skal komme noen veg. Uten et nært samarbeid om dette, er vi sjanseløse. Våler og Åsnes har fra før god samarbeid, og vi skulle gjerne hatt med Grue også. Vi må unngå å bli sittende på våre egne tuer og være fornøyd med det. Vi kommer mye lenger med et godt Solør-samarbeid, både i det private og i det offentlige, sier Anette Strand Sletmoen.

Unik mulighet

En betingelse for å få til noe gjennom et slik kurs, er at aktørene selv vil.

– Vi klarer ikke å skape noe uten at kommune og næringslivet selv vil, sier daglig leder i Solør Næringshage, Anette Strand Sletmoen.

Næringssjef Arild Lande i Våler sier det slik:

– Dette er en unik mulighet for ulike bedrifter i ulike bransjer til å treffe hverandre og få til unike ting.

Kurset starter i slutten av september og har siste av fire kurskvelder i slutten av oktober.

Kommentarer til denne saken