Snøen kom som bestilt før vinterfesten i Våler

VELDIG KLARE:  Veldig klare til vinterfest i Våler er fra venstre Per Arnesen ved kulturkontoret, Anne-Mette Jensrud ved biblioteket, kultursjef Ctahrine Hagen, biblioteksjef Eva Øiseth Wenstad og rektor ved Våler kulturskole, Asbjørn Holmseth.

VELDIG KLARE: Veldig klare til vinterfest i Våler er fra venstre Per Arnesen ved kulturkontoret, Anne-Mette Jensrud ved biblioteket, kultursjef Ctahrine Hagen, biblioteksjef Eva Øiseth Wenstad og rektor ved Våler kulturskole, Asbjørn Holmseth. Foto:

Fredag åpner snøskulpturparken med tema «Bøker i 500.» Så går det slag i slag i en drøy uke, uten en eneste hviledag helt til vinterfesten avsluttes med gratiskino i kommunelokalet med «Olsen-banden møter kongen og knekten» på lerretet.

DEL

Det er den 14. vinterfesten som skal gjennomføres i Våler, og nok en gang ser det ut til at det hele velsignes med mye hvitt fra oven. Det jubler ikke minst de som skal lage snøskulpturparken foran kommunelokalet for.

– Denne gangen har det gått lettere enn noen gang å fylle opp programmet. Nå blir det noe for alle hver eneste dag i 10 dager, sier kultursjef i Våler, Cathrine Hagen.

Alltid bra besøkt

Rundt 1000 personer pleier å være innom et eller flere arrangementer i løpet av vinterfesten. Og denne gangen er det altså mer enn noen gang av opplevelsestilbud.

– Det er rundt 1000 personer som kjøper billetter til forskjellige arrangementer. I tillegg er det mange som er innom flere ganger og ser på skulpturparken. Så vi må si oss bra fornøyd med det. Vinterfesten har alltid hatt bra besøk, og vi håper og tror at det skal fortsette. Med enda flere tilbud som det er i år, kan vi kanskje til og med håpe på økt besøk, sier Hagen.

Det er stor bredde og fin variasjon i programmet for vinterfesten, og det meste er gratis. Det er tilbud til alle fra de yngste til de eldste og alle mellom de ytterpunktene. Det meste foregår i Våler kommunelokale, men også Våler stasjon, kirken, biblioteket, Vålertunet og Bergesiden grendehus er arenaer for spennende arrangementer.

Dette skjer

Vinterfestens program inneholder dette:

* Fredag starter det med åpning av snøskulpturparken foran Våler kommunelokale. Det er som vanlig niende trinn ved Våler ungdomsskole som bygger skulpturene.

* Lørdag er det åpning av utstillingen «Er i gang» ved Våler jernbanestasjon. Der stiller medlemmer i Våler kunstnerforum ut.

* Lørdag er det også UKM med utstilling og sceneopptredener i Våler kommunelokale.

* Søndag er det vinterfestgudstjeneste i Våler kirke ved Einar Vannebo og Andrey Mirgordskiy.

* Mandag er det kulturell spaserstokk på Vålertunet med Tore Halvorsen.

* Mandag åpner utstilling i Galleri biblioteket der Tone Henriksen stiller ut naturbilder og Liv Margrethe Øyen Hol kontestrikk.

* Mandag kveld lager biblioteket og kulturskolen gøy for barna med kulturinnslag ved elever fra kulturskolen og lesestund ved Anne-Mette Jensrud.

* Tirsdag drar vinterfesten ut i grendene, denne gang til Bergesiden grendehus for allsangkveld med Vaaler sangforening.

* Onsdag er det så fram fra glemselen med Rita Engebretsen og Tommy Michaelsen i Våler kommunelokale. Dette er et arrangement av innsamlere til kunnskapsreise med hvite busser til Polen.

* Torsdag er det forfatterbesøk i biblioteket. Ruth Davey Eig. Hun forteller om diktsamlingen sin, «I skogens favn».

* Fredag er det så jazzaften i kommunelokalet med Green Petters.

* Lørdag samler så Rolf Arne Lie Holter venner i kommunelokalet til en spennende kveld. Gjestene er Anita Ihler, Fem om dagen, Andreas Holø og Hege Mobakk.

* Søndag er det så siste dagen med «Olsen-banden» i kommunelokalet. Det er en gratis film for alle som lyst til å se den.

Artikkeltags