Gå til sidens hovedinnhold

Vinterfesten ble avsluttet – innendørs

Artikkelen er over 1 år gammel

Det var mer vinter inne enn ute da vinterfesten i Våler ble avsluttet. «Vinterlys» var tema for utstillingen til 14 medlemmer i Våler kunstnerforum. De viste vinter på mange måter, både abstrakt og landskapsmessig.

Ute var det bar bakke, mens bildene inne på Våler stasjon hadde vinterpreg, som temaet tilsa at de skulle gjøre. Mens imponerende mange barn og foreldre gjennomførte en rekke aktiviteter på bar bakke på idrettsplassen, var det også mange som oppsøkte vinteren innendørs på kunststasjonen.

Totalt sett ble det en meget bra avslutning på vinterfesten.

Kledd i hvitt

Det var leder i Våler kunstnerforum, Hege Edin, som sammen med Turid Evang, begge kledd i hvitt, åpnet utstillingen med et vinterdikt. Publikum kom jevnt og trutt utover ettermiddagen. Og det er ytterligere tre lørdager med mulighet til å se utstillingen. Mye taler for at vinteren i Våler vil vare lengst innendørs.

– Vi får se hvordan besøket blir. Det skjer mye i Våler på en dag som denne. Men de som ønsker å se utstillingen har mange ytterligere tre muligheter. Så vi tror det vil bli jevnt bra, sier Edin og Evang.

Skjer mye framover

Det står mye på programmet hos Våler kunstnerforum også etter at vinterfesten i Våler er over. For det første trekker man med seg vinteren videre innendørs. I tillegg skal Turid Evang andre utstillingslørdagen presentere sin siste bok i 144-serien, nemlig «144 skygger fra framtida.»

– Det er ikke så skummelt som det kanskje kan høres ut. Det er ingen skumle og vonde skygger inn i framtida, men tvert imot en positiv bok, sier Turid Evang, som også skal vise bilder fra boka ved hjelp av prosjektor.

Ny utstilling blir det så med åpning 18. april. Den vil hete «Redesign». Våler Torvdriftsmuseum skal markere 25-årsjubileum, og i den forbindelse jobber Våler kunstnerforum med en utstilling i museet den 23. – og 24. mai.

Forumet har også investert i kunstvegger som vil gjøre det lettere å sette opp utstillinger.

Mange på familiedag

Familiedagen på idrettsplassen må også få godt og vel godkjent. Aktivitetene var mange, om ikke vinterpreget. Det ble snekret og malt fuglekasser, noe som var en veldig populær aktivitet. Mange forskjellige spill ble gjennomført, det ble grillet og drukket kaffe.

Det store høydepunktet var nok ellers da Våler brann- og redningsvesen kom med blinkende blålys, Bjørnis og full pakke. Ungene fikk nærkontakt med biler og mannskap og kunne med store øyne oppleve en stund de vil huske.

Konklusjonen på vinterfesten i Våler må bli at det ble suksess, tross mangelen på vinter. Den var innom noen timer tidlig i festen, men ble ikke med på festen helt til siste slutt – bortsett fra innendørs på kulturstasjonen.

Arrangørene av de forskjellige innslagene viste at det kan arrangeres vellykket vinterfest også på bar bakke.

Kommentarer til denne saken