Ekran cruiser mot seier i Finnmarksløpet

Sigrid Ekran ligger godt an til å ta sin første seier i Finnmarksløpet når det gjenstår bare 13 mil til målgangen i Alta fredag morgen.

Sigrid Ekran ligger godt an til å ta sin første seier i Finnmarksløpet når det gjenstår bare 13 mil til målgangen i Alta fredag morgen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Sigrid Ekran, bosatt i Alvdal, cruiser inn mot seier i det 100 mil lange Finnmarskløpet.

DEL

Ekran har skaffet seg en ledelse på over en time til Birgitte Næss Wærner fra Torpa, inn til det nest siste sjekkpunktet i Karasjok. Etter en obligatorisk hvile på 10 timer gjenstår det 13 mil inn til målgangen i Alta.

Dersom hun ikke får uventede problemer helt på tampen av løpet kan Sigrid Ekran ventes inn til Alta i sekstida fredag morgen.

Sigrid har vært med i tetskiktet av Finnmarksløpet helt siden starten i Alta lørdag formiddag. Men det var først ut fra sjekkpunktet i Sirbma i Tanadalen onsdag ettermiddag at hun gjorde et rykk som ingen av konkurrentene har klart å svare på.

Hun kom inn til Sirbma som tredje hundekjører noen minutter etter Ronny Frydenlund fra Brumundal og Birgitte Næss Wærner. Etter bare tre timers hvile kjørte hun ut igjen mens konkurrentene valgte å hvile ytterligere en og to timer.

På det neste sjekkpunktet i Levajok kunne Ekran tillate seg å hvile i to timer, og likevel kjøre ut en halvtime før neste spann kom inn. I løpet av åtte lange mil på Tanaelva opp til Karasjok har hun øket forspranget med ytterligere én time til Birgitte Næss Wærner.

Dermed ligger Sigrid Ekran an til å ta en relativt komfortabel seier i Finnmarksløpet. Hun har kjørt løpet flere ganger tidligere, og tok 2. plassen i 2011. Dersom hun vinner årets løp vil det være hennes første store løpsseier siden hun vant Femundløpet to år på rad i 2010 og 2011.

Det hører med til historien at flere av de antatt beste norske hundekjørerne ikke er med i årets Finnmarksløp. Robert Sørlie, Ralph Johannessen og Joar Leifseth Ulsom valgte å prioritere Iditarod i Alaska i år, mens fjorårets Finnmarksløp-vinner Thomas Wærner er med som handler for Robert Sørlie.

En av storfavorittene før løpet, Arnt Ola Skjerve, måtte gi seg på sjekkpunktet i Neiden på grunn av sykdom.

Om noen av de fraværende elitekjørerne ville gitt Ekran & co konkurranse om seieren i årets løp får vi aldri svar på. Sigrid Ekran har kjørt et nær perfekt løp så langt, og ville ganske sikkert vært med i tetkampen uansett hvem hun hadde konkurrert mot.

Mye kan fortsatt skje på det siste strekket inn til Alta. Dårlig vær kan skape problemer, og historien forteller at mange har tapt en klar ledelse helt i sluttfasen av de lengste løpene.

Flere hedmarkinger deltar i Finnmarksløpet. Ronny Frydenlund ligger svært godt an til å bli blant de fire beste. Lenger nede på resultatlistene torsdag formiddag finner vi Stein Håvard Fjestad fra Ottestad (13), Ketil Reitan fra Os (14), Ingebrigt Storli fra Kvikne (20), Kjell Brennodden fra Folldal (24) og Erlend Johannessen fra Alvdal (30.
 

Artikkeltags