Nansen-løperen har jobbet mye med teknikk og styrke inn mot denne sesongen for å komme seg vekk fra «Duracell-stilen» hun har vært så kjent for i alle år.

Etter fredagens overbevisende seier innrømmer Johaug at idrettspsykolog i Olympiatoppen, Britt Tajet Foxell, har vært en viktig støttespiller i forberedelsene, spesielt den siste uka.

– Jeg har jobbet tett med Britt her oppe for å få ut det jeg har jobbet med, i konkurranse. Å skaffe meg selvtilliten til å klare å roe meg ned å jobbe med det tekniske, sier Johaug.

– Hva har samtalene gått ut på?

– De har gått ut på å klare å roe seg ned. Å stole på at det å ta seg tid går fort nok og ikke heise skuldrene og begynne å stresse, forklarer hun til Østlendingen.

Og det var en tydelig at Johaug hadde gjort framskritt. Skiesset tok seg tid til å gjennomføre hvert skyv, få maks ut av hvert tak, og hun holdt det helt inn. 26-åringen var suveren på de ti kilometerne i klassisk stil. En rå sisterunde gjorde at avstanden ned til Marit Bjørgen ble på solide 24,7 sekunder.

– Jeg føler det satt bra, selv om det er et par partier jeg glipper litt.

Landslagstrener Egil Kristiansen roser jobben Johaug har gjort.

– Jeg så at hun tenkte mye på de arbeidsoppgavene, sier han smilende.

– Hun skal ha honnør for den jobben hun har lagt ned på den biten, både fysisk og mentalt, sier Kristiansen.

TV2s langrennsekspert Fredrik Aukland har jobbet tett med Johaug, blant annet som hennes personlige trener da hedmarkingen tok steget fra junior til senior. Han lar seg imponere av Johaugs utvikling.

– Therese tok et voldsomt steg teknisk forrige sesong. For ett år siden sa jeg at hun aldri hadde gått bedre på ski. Nå er det tydelig at hun har utviklet seg enda mer, sier Aukland.

Nå tror han Johaug kan gå en enda bedre sesong i møte.

– Det er høyt nivå over det hun leverer rent resultatmessig, i tillegg til at hun rent teknisk leverer veldig bra. Det er ikke noe stress og mas og hun har kontakt med underlaget. Jeg tror Johaug kommer til å vinne flere verdenscuprenn denne sesongen, enn tidligere.