Sensasjon-Skjelvik tok NM-gull

Med én bom på 20 skudd, holdt Kristoffer Langøien Skjelvik løpere som Johannes Thingnes Bø bak seg på resultatlista lørdag.

Med én bom på 20 skudd, holdt Kristoffer Langøien Skjelvik løpere som Johannes Thingnes Bø bak seg på resultatlista lørdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det er ikke mange i Norge som vet hvem Kristoffer Langøien Skjelvik er, men denne helgen har han virkelig introdusert seg for hvermansen med en NM-bronse – og et NM-gull!

DEL

Langøien Skjelvik gikk inn til en råsterk bronse fredag kveld, og sa til Østlendingen at han føler seg i kanonform fysisk.

– Treffer jeg, kan det bli moro, sa Os-gutten etter bronsen, og brukte kun et døgn på å følge opp det utsagnet.

Med én bom på 20 skudd, holdt Langøien Skjelvik løpere som Johannes Thingnes Bø bak seg på resultatlista.

Vegard Bjørn Gjermundshaug gjorde også en meget god figur i NM-løypene, og gikk inn til en 4. plass, 1.26 bak Langøien Skjelvik.

22-åringen fra Os var suverent best på standplass, nøyde seg med én bom totalt og avgjorde med fullt hus på siste stående skyting. Han kjempet om gullet mot Geilos Vetle Sjåstad Christiansen (tre bom totalt), og da Christiansen måtte ut i én strafferunde etter siste skyting var det ingen tvil. De siste kilometerne ble en ren defilering av Skjelvik. I mål var Christiansen 12,7 sekunder bak.

Skjelvik tok også bronse under fredagens sprint.

– Deilig! Det er derfor jeg holder på med dette. Det var et tøft løp. Jeg gjorde det bra fredag og synes at jeg har tatt et steg fysisk mot slutten av sesongen. Jeg visste at det var mulig, men det skulle litt til likevel, da, sa vinneren til NRK.

Lørdagens bronsemedalje gikk til Erlend Bjøntegaard. Han var knappe minuttet bak Skjelvik i mål. Også Bjøntegaard skjøt tre bom.

– All ære til Kristoffer. I dag møtte jeg min overmann på standplass, sa annenmann Christiansen.

Verdenscupkometen Johannes Thingnes Bø vant de to første NM-distansene i Voss, men var ikke helt med lørdag. 20-åringen pådro seg tre strafferunder på annen skyting, og farten var heller ikke stor nok. Lørdag ble det 6.-plass, og da må lillebror Bø vente minst ett år før han eventuelt kan hente sin første kongepokal.

Karer som Ole Einar Bjørndalen, Tarjei Bø og Emil Hegle Svendsen sto over løpet med sykdom.

Artikkeltags