Som i all annen idrett, står det meste innen motorsport stille inntil videre.

Men mange klubber har medlemmer som fortsatt er «aktive» – om enn fra sin egen stue.

For denne motorsporten bryter ingen anbefalinger fra helsemyndighetene. I stedet for å sitte i sine biler, om det er formel, rally eller asfaltracing, kan man nå sitte hver for seg hjemme i egen stue og konkurrere.

Karl Peder Nordstrand (12) fra Hamar er en av dem som virkelig imponerer i den virtuelle konkurransen.

Til vanlig er han en aktiv crosskartfører, med meritter som norgesmester, svensk mester, nordisk mester og nord europeisk mester. Han er nå en av fire unge gutter, under paraplyen Even Management, som har fått muligheten i prosjektet Next Generation.

Prosjektet er stegvis og har som mål å utvikle Norges nye verdensmester i rally. De har profesjonelle folk rundt seg, blant annet Roy Snellingen som siden 2011 jobbet som sportssjef i EVEN management. Der har han ansvaret for å utvikle konseptet og drifte den helhetlige idrettslige utviklingen av utøverne.

Denne gjengen deltar nå i SimRacing Grand Prix – det offisielle norgesmesterskapet i sim-racing. En turnering over flere runder og baner, og som er så realistisk som det lar seg gjøre. Her kreves det mye trening, analyse, og kompetanse på oppsett av bil.

Søndag 22. mars deltok denne gjengen i andre runden i SimRacing Grand Prix, på Suzuka International Racing Course. De deltok blant mange mer kjente som Formel-talentet Dennis Hauger, rallyførerne Andreas Mikkelsen, Eyvind Brynildsen og Ole Christian Veiby.

Neste løp går av stabelen i dag, på den kjente Michelin Raceway Road Atlanta. Løpet blir streamet live med kommentator.

Løpet kan du se direkte på Østlendingen nettsider.