BYGGMAGASINET

Butikken for alle nevenyttige – med topp service!

I 21 år har ByggBua vært en institusjon i Engerdal. Hit kommer både fastboende og hyttefolk for å få varene til de trenger, god service og en hyggelig prat!

ANNONSØRINNHOLD FRA

ByggBua, som ble etablert av Seming Gløtvold, er egentlig en byggevareforretning. Men for innbyggerne og tilreisende i Engerdal er den blitt mye, mye mer. Den beskrives som en krambu, som selger det «aller» meste; fra byggevarer til kniver og sjokolade.

– Hovedsortimentet er trelast, byggevarer og festemidler som spikrer, skruer og lim. Men du finner også hytteartikler, maling, regntøy, håndverktøy og jord, smiler daglig leder Geir Egil Gjermunds.

Lokalene er fylt med alt du trenger til ditt neste prosjekt på hus eller hytte – uansett om du skal iverksette et stort eller lite prosjekt.

ByggBua er drømmebutikken for alle nevenyttige - med topp service!

Alle mulige rariteter

Da Seming startet opp, var tanken å tilby alle typer byggevarer. Han var nemlig en krambodkremmer, av den gode, gamle sorten. I gamledager skaffet han alt, og tok med seg den den ånden inn i driften av ByggBua.

Resultatet er at hyllene er fylt opp med mange rariteter og nyttigheter.

– Når folk etterspør noe, er ikke Seming vanskelig å be. Om det er mulig å skaffe det, så gjør han det, sier Geir Egil.

Selv om Seming har overlatt den daglige driften av ByggBua til andre, jobber han fortsatt et par dager i uken i butikken. Den spreke 83-åringen holder fortsatt koken, og slår gjerne av en prat med kundene.

Automotive design, Blue

LØFT LITT JERN: Vafler smaker alltid godt - uansett årstid. Daglig leder Geir Egil Gjermunds viser frem vaffeljern fra Espegaard bålpanne.

Gå ikke over bekken etter vann

Slagordet til ByggBua har alltid vært at «Du trenger ikke gå over bekken etter vann». Du finner nemlig alt du trenger hos dem.

Den lille butikken tilbyr ikke bare produkter og varer, men også gode råd og tips. Om du skal i gang med et bygge- eller oppussingsprosjekt, men er usikker på hvordan du skal begynne, kommer de ansatte med råd og tips.

– Vi bistår med veiledning på de enklere prosjektene. For større byggeprosjekter, setter vi kundene i kontakt med lokale håndverkere slik at de kan komme i mål med prosjektet, sier Geir Egil.

Trenger du henger til å frakte varene hjem eller til hytta, kan du leie den i ByggBua. Gir du beskjed på forhånd når du kommer, står hengeren klar med varene pakket og lastet til avtalt tid.

KOMMENDE TRELASTEKSPERT: Vetle Hyllvang Dersyd har fått jobb som sommervikar på ByggBua.

Gode råd fra ekspertene

I Engerdal er befolkningen glad i å bruke naturlige materieller, og tremøbler er ikke et sjeldent syn på uteområdene.

– Det er viktig å ta vare på møblene. Enkelt vedlikehold med overflatebehandling vil forlenge levetiden med mange år. Invester noen ekstra kroner i en god beis eller olje samt utstyr så møblene holder seg lenge, anbefaler Geir Egil.

Usikker på hva slags utstyr du trenger for å vedlikeholde møblene eller uteområdet, er det bare å ta turen innom ByggBua. Serviceinnstilte ansatte står klare til å veilede deg og sørger for at du får rett olje eller beis til prosjektet.

PÅ TIDE MED ET NYTT MALINGSSTRØK: Geir Egil Gjermunds finner fram maling til familien Haugen.

De ansatte har skylden

Byggbua og de ansatte er stolte over sin lokale tilhørighet. Butikken er også medlem av Byggtorget-kjeden.

– Vi er en faghandel som skal yte god service og være hjelpsomme. Prismessig sett konkurrer vi med de fleste, men vi er ingen billig-butikk, understreker daglig leder.

Totalt er det fem ansatte, hvorav fire er deltid, med ulike prosentstillinger. Geir Egil ønsker å fremheve disse, og understreker at de gjør en flott jobb.

– ByggBua har alltid vært omtalt i positive ordlag og har opparbeidet seg et solid navn og rykte. Det er ingen tvil om at dette skyldes de ansatte, både de som er her i dag og tidligere ansatte. Hos oss har det alltid vært trivelig å handle, og slik skal det fortsette, lover han.

ByggBua AS

  • ByggBua flyttet til sin nåværende lokalitet i 2021.
  • Seming holder fortsatt koken, i en alder av 83 år. Han jobber fortsatt i butikken et par dager i uken.
  • Hovedsortimentet er byggevarer og trelast, men vi har alt fra spikre til maling, verktøy, hageredskaper, hytteartikler og kraner.
  • Vi er en mindre butikk, lokal og personlig. Her får du god service og hjelp til det du lurer på.

Kontakt

Adresse
Kopparleden 1071, 2443 Drevsjø

Åpningstider
Mandag - fredag: 09:00 - 17:00
Lørdag: 09:00 - 15:00

Telefon: 62 45 93 05
E-post: [email protected]

Alle foto:  Erik Hansen