BYGGMAGASINET

Har montert tusenvis av varmepumper i østerdalen:

Derfor bør du velge Eltex Elverum

Robert Paulsbyen og Tom Ronny Andrå har montert tusenvis av varmepumper i Elverum og omegn. De to karene har håndplukket produktene som egner seg best til bruk i vårt distrikt.

Azure, Font

ANNONSØRINNHOLD FRA

– Vi etablerte Eltex i 2009 og er begge elektrikere, innleder Robert Paulsbyen.

Selv er han automatiker. Kompanjong Tom Ronny Andrå er også kjølemontør.

– Hovedgeskjeften vår er varmepumper og aircondition, men vi tilbyr også bistand i forbindelse med kjøle- og fryserom. Det kan være at vi må fikse temperaturen i kjølerommet eller at vi må skifte et helt anlegg, forteller han.

Suit trousers, Product, Smile, Sleeve, Standing

SPESIALISTER: Robert Paulsbyen (t.v.) og Tom Ronny Andrå i Eltex Elverum utfører montering, reparasjoner og vedlikehold av alle typer varmepumper. De samarbeider med en rekke leverandører.

Trygg montasje

I vinterhalvåret er det varme vi er ute etter. På sommeren ønsker vi gjerne å kjøle ned boligen vår. En varmepumpe passer ypperlig for begge deler.

– Vi leverer kvalitetspumper og bruker bra utstyr av høy kvalitet når vi monterer. Det er type rør, kanaler, dempere og braketter vi har valgt å bruke. Vi kjenner godt til elementene og utfører montasjen på riktig måte, slik at varmepumpen holder i mange år og leverer stabil varme, sier Paulsbyen.

Han sier feil på varmepumper ofte skyldes monteringsfeil.

– Når vi monterer pumper, har vi også en liten opplæring på bruken av anlegget. Det eneste kunden trenger å passe på, er å se til at den fungerer og rengjøre filteret ved jevne mellomrom, opplyser elektrikeren.

Han anbefaler en service på varmepumpen annethvert år.

– Dersom det aldri blir gjort service, kan det få konsekvenser for strømforbruk, støy og avgitt varme. Det er ikke sikkert at du merker at levetiden reduseres, fortsetter han.

Det er viktig at pumpen klarer å levere tilstrekkelig med varme selv om det er kaldt ute, spesielt i vårt distrikt.

Eltex Elverum

"

Eltex Elverum AS

  • Etablert i 2009.
  • Utfører montering, reparasjoner og vedlikehold av alle typer varmepumper, samt service, reparasjoner og vedlikehold av kjøle- og fryseanlegg for private og bedrifter.
  • Samarbeider med flere leverandører av varmepumper,
  • Tilbyr gratis befaring og rådgivning.
  • Samarbeider med elektrikerfirma.
  • Fire ansatte.

Mange merker

Eltex Elverum leverer flere merker. I sortimentet finner du både Mitsubishi, Panasonic, Daikin, Toshiba og Fujitsu – alle kjente produsenter av klimaanlegg.

– Så finnes det jo mange modeller av de forskjellige merkene. Vi har plukket ut de vi mener er best. Det er viktig at pumpen klarer å levere tilstrekkelig med varme selv om det er kaldt ute, spesielt i vårt distrikt. Det er gjerne det som skiller de forskjellige modellene, legger han til.

Spesielt Mitsubishis modeller får gode skussmål av den erfarne spesialisten.

– Mitsubishi er vi veldig fornøyde med, forklarer Paulsbyen.

Tom Ronny Andrå monterer en varmepumpe. Utedelen plasserer han strategisk. Korrekt plassering av utedelen er avgjørende for effektiv, stillegående og problemfri drift.

Større design-fokus

Både produsenter og leverandører er blitt mer opptatte av design. Hvit og svart kommer gjerne som standardfarger, men produsentene prøver stadig ut nye varianter.

– Toshiba har kommet med en ganske unik modell nå. Det følger med to farger, mørkegrå og lysegrå, så kan du kjøpe trekk utenom – noe som gjør at du kan tilpasse fargen til hvordan det ser ut i huset ditt.

Pumpen kan også smartstyres. Det vil si at du kan heve eller senke temperaturen fra hvor som helst. Det blir mer og mer vanlig på nye modeller.

– Det gjør jo at du har mulighet til å spare enda mer strøm, med tanke på at du kan senke temperaturen når du ikke er hjemme og kan øke den før du kommer hjem, sier han.

STILLER INN TEMPERATUR: Tom Ronny Andrå bruker fjernkontrollen til å stille inn varmepumpen. På noen varmepumper kan du styre temperaturen fra hvor som helst.

Gir bedre kundeservice

Hvilken varmepumpe du skal velge, kommer an på huset, behovet for oppvarming, tomten og hvor i landet du bor. Er du usikker på hvilken varmepumpe som passer ditt behov, er det bare å ta kontakt med Eltex Elverum.

– Her er kompetansen på plass, tilføyer Paulsbyen.

Kjøper du varmepumpe av Eltex Elverum, får du en rekke fordeler med på kjøpet. Blant annet er du forsikret mot uforutsette skader de første fem årene. Forsikringen kan også forlenges.

– Når vi er ute på en montering eller en service, blir kundene våre lagret i en database. Systemet sørger for å gi oss beskjed når det er tid for ny service, og vi må gjennomføre for å lukke det varselet. Det har vi investert i nå nylig for å bli enda bedre på kundeoppfølging, avrunder Robert Paulsbyen.

Sjekk fordelene ved å velge Eltex Elverum HER!

Kontakt

Adresse:
Torggata 8, 2408 Elverum

Åpningstider
Mandag – Fredag: 08:00 – 17:00

Telefon: 91 61 99 54
E-post: [email protected]

Alle foto: Erik Hansen