Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Slik ruter du juleribba

Annonse fra Eda

Öppettider:

09:00 – 21:00 alla dagar


Eda Supermarket AB

Rastavägen 4

673 92 Charlottenberg

Tfn: 0571-388 20

Fax: 0571-233 45

E-post: info@edasupermarket.se

Fläsk, nöt, lamm, eller kalv? Vi erbjuder kött från djurets alla delar, vi är butiken som alltid har märgben, oxsvans osv. Vårt fullsortiment inom kött erbjuder vi året om och självklart arbetar vi bara med utvalda leverantörer där kvalitén alltid står i centrum. Vi arbetar inte med paketerat kött, utan skivar och säljer allt kött manuellt över disk. Vi har även en frysdisk med bara viltkött. Eller är du nyfiken på hur kamel, zebra, krokodil eller antilop smakar? Som kund är det enkelt att välja ut precis de läckerbitar som faller dig i smaken. Dessutom har du möjlighet att fråga vår kunniga personal om råd, till exempel när det gäller tillagning. Vi delar gärna med oss av våra kunskaper!

Det är inte bara köttavdelningen som är fylld med kvalitetsvaror. Eda Supermarket är en klassisk livsmedelsaffär med försäljning av bröd, frukt och grönt, mejerivaror, godis, tobak, charkuterivaror och ost. Färskt bröd varje dag, en särskild avdelning för delikatessostar och en charkavdelning med ”spekemat” är bara några exempel på vad vi kan erbjuda våra kunder.

Redaksjonen i Østlendingen har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet