Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Er du klar?

Trestokkfestivalen 2018 gir deg det beste innen norsk rock og pop de siste 30 år!

Annonse fra Trestokkfestivalen

Festivalpass for helga koster nå kun 1.000 kroner. Tilbudet gjelder i en begrenset periode!

Trestokkfestivalen er lagd med hjerte av lidenskap for musikk i høy klasse. 

Vi gir deg det beste innen norsk rock og pop de siste 30 år! Er du klar?

Blant annet så kommer Dumdum Boys, Vintage Trouble, Raga Rockers, Mando Diao, CC Cowboys, Sivert Høyem og Bernhoft & The Fashion Bruises. ¨

Kommer du? BESTILL FESTIVALPASS HER!

Nå tilbyr vi festivalpass for begge dager for kun 1.000 kroner - og tilbudet gjelder bare i en begrenset periode. 

Trestokkfestivalen arrangeres på Haslemoen leir i Våler kommune. Trestokkfestivalen så dagens lys på Skogen i Åsnes i 2017, med artister som Anastacia, Morten Abel og Mad Con. 

2018-utgaven blir enda råere. 

I 2018 er lineup’en fullspekket med toppnavn så derfor har vi økt størrelsen på den lille scenen, og plassert scenene ovenfor hverandre slik at man i praksis bare kan snu seg rundt for å ta del i neste konsert. På denne måten blir det hele tiden en intim følelse foran begge scener, og man kan få med seg alt som skjer.

Vi har plass til 50.000 mennesker. 

I tillegg til dette er det egne sitteområder, foodcourt der du kan finne ulike typer mat og drikke, store toalettområder og et VIP-telt med egne fasiliteter.

BESTILL FESTIVALPASS HER!

Redaksjonen i Østlendingen har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet