Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Vi holder deg varm i vinterkulden!

Annonse fra Montér

Vintermørket omfavner huset og snøkrystallene glitrer som små sølvpartikler på vinduet. Vindens tunge pust får snøen til å fyke over taket. Montér har et stort utvalg ildsteder – og hjelper deg gjerne med å holde varmen!

Adresse
Elverum
Torolf Storsveens veg 23, 2411 Elverum

Trysil
Mosanden Næringspark, 2420 Trysil
Telefon: 46 89 20 00

Rena
Jernbanegata 14, 2450 Rena
Telefon: 47 67 60 00


Åpningstider
Elverum og Trysil
Mandag – fredag: 07:00-18:00
Lørdag: 09:00-15:00

Rena
Mandag – fredag: 07:00-17:00
Lørdag: 09:00-15:00

Norge er kjent for mange kjølige måneder, og peis og vedovn er blitt en del av møblementet i norske hjem. Utvalget er enormt, og du kan velge mellom en rekke varianter, størrelser og prisklasser. Ildstedet skal gi oss den varmen vi trenger – samtidig som det skal være flott å se på.

Hos Montér står ildstedene på rekke og rad, små og store. Myke kurver, enkle detaljer, buet topp eller avrundede sider. Noen er stilrene med sideglass mens andre i støpejern står stødig på den små beina sine. Alle har de både personlighet og særpreg. Best av alt – de varmer godt i vintermørket!

– Trenden nå går i lettere peiser med glass. Vi selger mindre av de store element peisene. Teglsteinspeiser fra 25 år tilbake blir byttet ut med frittstående, mindre peiser. Det er populært med peiser som er lett å fyre opp, gir god varme og et pent flammebilde i de rommene hvor familien oppholder seg mest, sier Jan Halvor Myhrer, daglig leder hos Montér på Elverum.

De tradisjonelle og lave vedovnene, som ofte er mindre og runde i formen med smale brennkammer, erstattes nå av peisovner som er høyere og slankere.

Har du en peis med sideglass i huset, er det viktig å følge leverandørens opptenningsinstrukser samt å bruke rett ved og fyrer med riktig ved.

Montér har en rekke ulike peis og peisovner, så du finner garantert en som passer inn i din bolig. Hovedleverandører av vedpeisene er kjente merkenavn som Jøtul, Dovre og Nordpeis.

Alle ildsteder som produseres i dag er rentbrennende. Det vil si at de resirkulerer avgassene, noe som gjør at røyken blir usynlig og i all hovedsak består av vanndamp og karbondioksid. I tillegg reduseres forbruket av ved samtidig som varme-effekten øker.

Er du ute etter nye peis, men usikker på hva som vil passe best, kan de kunnskapsrike medarbeiderne hos Montér bistå deg i prosessen. Myhrer forteller at i enkelte tilfeller er de ute hos kunden for å sjekke trekkforholdene i pipen. Peismontørene hjelper også til med å finne riktig måte å fyre opp samt rett måte å bruke peisen.

– Når man bytter ut en 30-35 år gammel peis med ny peisovn blir det fort en overgang med å fyre, så da trår våre medarbeidere gjerne til og veileder, smiler han.

Går med tanker om å bytte peisen hjemme, er det en del ting du bør tenke på før du tar turen innom Montér. Hvor stort er rommet og hvor stort totalområde skal du varme opp? Det er også lurt å tenke på plasseringen av ildstedet, hva slags pipe som er installert i dag og om bæringen i gulvet er beregnet for ildstedets vekt. 

Få varmen med ildsted fra Montér! I byggevarehusene på Elverum, Trysil og Rena får du den hjelpen du trenger for å finne rett peis for din bolig.

Vi ønsker farger og trepanel

Med lang fartstid i bransjen har Myhrer sett trender komme og gå.

På veggene er det blitt større etterspørsel etter panel med sterile flater og platebekledning. Trepanel er på full fart inn igjen, men skal være behandlet i en type gråfarge.

– Det er mer farger i hverdagen enn tidligere. Så ønsker vi overflater som tåler bruk. Furuvegger og trepaneler tåler litt mer enn gipsplater, sier han.

For fargevalg så byttes hvitt ut med mørke, dype farger. Enten det er stue, kjøkken, soverom eller gang som skal friskes opp så velger de fleste nå matt maling. Matte vegger gir et eksklusivt og elegant inntrykk, og tilfører en ekstra dimensjon til hjemmet. En annen fordel med matt maling er at den blir mindre påvirket av lys og lysforhold enn hva blank maling gjør. Det betyr at du ofte vil oppleve å få en mer korrekt fargegjengivelse på matte vegger enn hva du får på blanke vegger.

Etter å ha bladd deg gjennom en rekke fargekart, og endelig funnet den fargen du vil ha, vil matt maling gjengi og fremheve fargen du har valgt på en mer genuin måte. Da får du faktisk den fargen du har valgt.

Nå er det populært med trepanel på veggene. Det skal være vedlikeholdsvennlig og males gjerne i sterke, mørke farger.

Sterke og mørke farger oppleves også som mykere og mer dempet når veggene er malt med matt maling. Du sitter igjen med et litt mer lunere hjem enn du ville ha med hvite vegger, tak og lister.

Myhrer forteller også at kundene er blitt mer opptatt av miljø, og ønsker Svanemerkede produkter og mer bærekraftig produksjon.

– Om det ikke er blitt en trend så er det i alle fall økning i antall henvendelser på Svanemerkede produkter. Montér som kjede er langt fremme i prosessen med å få sertifisert leverandørene som vi bruker på våre produkter, forteller han. 

Få den hjelpen du trenger til ditt prosjekt

Montér er en del av Optimera AS, Norges største byggevarekjede. De har 121 Montér byggevarehus fra nord til sør i landet. Bare i Østerdalen er det tre stykk: Elverum, Trysil og Rena.

Alle er fulle av byggevarer for gjør-del-selv-markedet, byggmesterne og håndverkerne. 

Få en mer fargerik hverdag! Det er nok av maling å velge mellom - til prosjekter både inne og ute.

Det er også en egen byggeserviceavdeling hvor kunnskapsrike og erfarne medarbeidere hjelper deg med prosjektet ditt. Her får du råd og veiledning om hvilke materialer du bør bruke og hvordan du bør bygge. Er du ikke klar til å sette i gang prosjektet på egen hånd, setter de deg i kontakt med dyktige håndverkere som gjerne påtar seg jobben.

– Vi har samarbeidspartnere på alle bygningsdeler i en bolig, som alle innehar den kompetanse som kreves. Vi bruker både store og små entreprenører. Skal du skifte en dør så setter vi deg i kontakt med en mindre, lokal entreprenør. Uansett størrelse på prosjektet ditt så har vi en fagmann som står klar til å hjelpe deg, sier Myhrer.

Han legger til at alle som er ansatt i Montér setter kunden i fokus. De er en pålitelig og seriøs kjede, som vektlegger kompetanse hos de som bærer logoen på brystet. Hvert år gjennomgår alle intern opplæring, enten via nettet eller fysiske kurs.

Hos Montér finner du alt du trenger av byggevarer til prosjektet ditt. Enten du skal ha planker, maling, gulv, trepanel, dør, vindu, belysning eller nytt ildsted. Her får du den hjelpen du trenger – enten du tar turen innom byggevarehuset på Elverum, Trysil eller Rena! 

Tips og råd til vedlikehold av din peisovn:

• Pakningene i dør og askeskuff bør sjekkes jevnlig. Er de utette bør de skiftes.
• Rensning av glass gjøres ved behov. Våt ved kan gi sotflekker på ruten. De fjernes lett med en fuktig klut som du dypper i kald aske fra ovnen.
• Platene/steinene i brennkammeret slites etterhvert og bør skiftes ut når det kommer revner på mer enn en halv centimeter. Holdbarheten avhenger av hvor mye og hvor kraftig ovnen blir brukt. Du kan selv bytte disse. 
• Tøm askeskuffen innen den blir helt full. La alltid et askelag være igjen i bunnen av ovnen. Det hjelper til med å isolere brennkammeret og gjør det enklere å fyre opp.
• Ved utvendig rengjøring av peisovnen er det enkleste å støvsuge peisovnen med et lite munnstykke med myke børster. Du kan også fjerne støv av ovnen med en tørr eller våt klut. Bruk ikke sprit eller andre oppløsningsmidler, dette kan fjerne lakken.
• Får peisovnen en ripe eller om overflaten blir slitt ned, vedlikeholdes dette enkelt med egnede produkter som sverte eller lakk. Dette får du enten i sort eller grå hos ditt byggevarehus. Kleberstein kan kontinuerlig holdes rent med såpevann og en stiv børste.

Husk at vedlikehold kun bør gjøres når peisovnen er kald og tørr.

Kilde: Montér

Montér

• Montér er en del av Optimera AS, Norges største byggevarekjede.
• Vi har 121 Montér byggevarehus fra nord til sør, fulle av byggevarer for gjør-det-selv-markedet, byggmesterne og håndverkerne.
• Vi i Montér er opptatt av å hjelpe deg med dine prosjekter, uansett om du skal bygge garasje, trenger nytt kjøkken eller bare en ny gressklipper.
• Vi kan byggevarer og gjør alt vi kan for å gi deg best mulig service.
• Vår egen byggeserviceavdeling hjelper deg med hvordan du bør bygge og hvilke materialer du trenger.
• Vi kan også sette deg i kontakt med dyktige håndverkere når du ikke ønsker å gjøre jobben selv.
• Du finner byggeservice i alle våre byggevarehus.

Redaksjonen i Østlendingen har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet