Annonsørinnhold i samarbeid med Volvat

Hva er dette?

 
 

- Beroligende å se at hjertet slår

Det ble et rørende øyeblikk da Ane Holmlund (25) og Hermann Aarflot (29) fikk se babyen sin for første gang.

Annonsørinnhold i samarbeid med Volvat

Som gravid får man tilbud om ultralyd i uke 18 hos det offentlige. For Ane Holmlund og Hermann Aarflot var det alt for lenge å vente med å se babyen sin. 

- For mange gravide er det viktig å se at alt står bra til med fosteret før uke 18. Da er vi på Volvat et godt alternativ, forteller Gynekolog Linda Karlsen. 

Det er en veldig god følelse å se og høre babyen. Det blir mer ekte nå.

Ane Holmlund
TRYGGHET: Hermann Aarflot og Ane Holmlund syns det var godt å se babyen i magen.

Tidlig ultralyd:

Tidlig ultralyd for gravide i Norge forekommer i dag i hovedsakelig tre former:

- Offentlig tilbud om fosterdiagnostikk (kombinert ultralyd og blodprøve) på godkjente sykehus dersom kvinnen/paret fyller bestemte kriterier (for eksempel at kvinnen har fylt 38 år).

- Offentlig og privat tilbud på medisinsk indikasjon (for eksempel ved blødninger eller uro) som del av svangerskapsomsorgen hos jordmor, gynekolog eller ved sykehus.

- Privat tilbud som den gravide betaler for selv hos jordmor, gynekolog eller på annen klinikk, hvor undersøkelsen ikke er medisinsk indisert.

MANGE PASIENTER: Gynekolog hos Volvat, Linda Karlsen gir kommende foreldre en trygghetsfølelse.

Ble beroliget av ultralyd

For paret som venter sitt andre barn i mai var det en god opplevelse på ultralyd hos Volvat.

- Det var veldig beroligende å kunne se at hjertet slår, og at babyen beveger seg, forteller den vordende mammaen, mens pappa Hermann nikker.

- Det er veldig viktig for meg med den tryggheten Volvat kan gi meg nå så tidlig i svangerskapet. Jeg kjenner ikke liv eller spark sjøl nå, så det var veldig godt å komme hit i uke 12 når det ikke er noe alternativ hos det offentlige for oss ennå, sier Holmlund.

- Føles mer ekte

Fra før har paret Linus (1,5 år). Også da var de på ultralyd før den offentlige i uke 18. Selv om de har vært gjennom en graviditet tidligere var det like spesielt å høre hjertet til babyen i magen.

- Det er en veldig god følelse å se og høre babyen. Det blir mer ekte nå, forteller Holmlund mens pappa Hermann supplerer:

- Man blir veldig glad inni seg av å se babyen som er i magen.

Volvat

Del artikkelen på Facebook