Annonsørinnhold fra REMA 1000

Hva er dette?

NY BUTIKK: Dennis (3), Daniel (35), Tobias (14) og Sarita (35) skal starte den nye REMA 1000-butikken på Hanstad.
NY BUTIKK: Dennis (3), Daniel (35), Tobias (14) og Sarita (35) skal starte den nye REMA 1000-butikken på Hanstad.

- Håper hele Elverum legger merke til at dette er en familiebedrift

Sarita Styve (35) og Daniel Opseth (35) har fått den siste brikken på plass til å gjøre ordentlige elverumsinger av seg. Nå satser de alt og åpner splitter ny REMA 1000-butikk på Hanstad.

Annonsørinnhold fra

- Det er litt surrealistisk at vi har kommet hit, dette betyr veldig mye. Nå går vi virkelig all in, og jeg kommer nok til å ha ganske mange sommerfugler i magen på åpningsdagen, forteller Styve rørt om det at hun skal åpne sin helt egen REMA 1000-butikk på Hanstad sammen med familien sin.

- Nå blir vi fullverdige elverumsinger. Dette var den siste brikken som manglet.

MYE TID: Familien på fire kommer til å tilbringe mesteparten av tiden sin i butikken.

Gråt av lykke

Sarita Styve har vært i REMA 1000-systemet i 17 år. For fem år siden flyttet hun fra hjembyen Bergen, til Elverum sammen med samboeren Daniel og eldstesønnen Tobias (14) for å jobbe målrettet mot drømmen om egen butikk. På den tiden har hun hatt ansvarsroller i REMA 1000-butikker i Brumunddal, Hamar og Kongsvinger. Så dukket endelig butikken på Hanstad opp.

Det er en tid for alt. Da jeg kom hjem fra Irak siste turen hadde sønnen min plutselig rukket å bli ett år.

PAR: Daniel Opseth og Sarita Styve.

- Det har vært en lang prosess. Det er nesten fire år siden første gang det ble prat på at det skulle komme en butikk på Hanstad. Jeg tenkte med en gang at den ville jeg ha. Vi har funnet oss utrolig godt til rette i Elverum, og det er noe med å drive butikk i det lokalsamfunnet hvor du bor, forteller 35-åringen som vurderte å flytte tilbake til vestlandet hvis Hanstad-butikken glapp.

- Det tok jo litt tid med en avklaring, men da jeg fortalte at vi vurderte å flytte tilbake igjen til Bergen hvis jeg ikke fikk butikken på Hanstad begynte ballen å rulle ganske fort. Og da jeg satt på intervju og fikk beskjed om at butikken var min gråt jeg av lykke, forteller Styve og ler.

Fra militærjobb til REMA 1000-butikk

Den driftige bergenseren blir imidlertid ikke alene om den splitter nye butikken på Hanstad som åpner 2. juli. Samboer Daniel legger militærkarrieren på hylla for å være med å drive REMA 1000-butikken.

TIDLIG KRØKES: 3-åringen viser allerede stor interesse for butikk.

- Det er en tid for alt. Å jobbe i Telemarksbataljonen tar mye tid og krefter. Da jeg kom hjem fra siste turen til Irak hadde plutselig sønnen min rukket å bli ett år. Det tar ekstremt mye tid å drive butikk også, men dette er jo noe vi gjør sammen, forteller Opseth som også gleder seg over at samboeren nå får drømmen sin oppfylt.

- Sarita har snakket om dette i mange år, så at hun får lov til å gjøre dette nå er veldig fint og bra. Nå må jeg høre på sjefen både hjemme og på jobb, sier han og smiler bort til samboeren.

Han legger ikke skjul på at han har litt å lære, men gleder seg til å bytte karrierevei.

- Jeg går i lære hos Sarita og har full tillit til at det vil gjøre meg godt rustet til denne jobben. Jeg er klar for et nytt kapittel i livet. Vi kommer til å investere ekstremt mye tid her i butikken, og håper det vil bli lagt merke til.

LEK: Tobias og Dennis får også litt tid til å leke seg i de foreløpig ganske tomme lokalene på Hanstad.

Vokst opp i butikk

Sarita er også full av lovord om samboeren, og mener de kommer til å utfylle hverandre i butikken.

Jeg gleder meg sånn til å stå i kassen sjøl og hilse på alle menneskene. Da kommer det nok noen tårer.

- Daniel har så mye godt i sekken fra militæret, og har en magisk ro i seg når jeg blir stresset. I tillegg er han utrolig flink med mennesker. Vi kommer til å bruke ekstremt mye tid her i butikken, men vi koser oss med det. Jeg håper hele Elverum legger merke til at dette er en familiebedrift, og at de har lyst til å handle hos oss, Sarita og Daniel.

Hennes eldste sønn Tobias skal nemlig også være med som ryddegutt, og minstemann Dennis (3) har allerede blitt godt vant i butikk.

- Jeg er ganske vant til butikk ettersom jeg har vært med nesten hele livet, men det blir jo litt annerledes nå som mamma er sjef. Jeg gleder meg til å tjene mine egne penger, forteller 14-åringen.

VELKOMMEN: 2. juli åpnes dørene her.

- Kommer til å telle biler

Det er ikke noe tvil om at 2. juli blir en spesiell dag for Sarita og familien. Klokka 10 åpnes dørene, og en drøm går i oppfyllelse.

- Jeg kommer sikkert til å telle biler på parkeringsplassen og være litt koko, forteller den blide bergenseren og ler høyt før hun blir mer alvorlig igjen.

- Jeg gleder meg sånn til å stå i kassen sjøl og få hilse på alle menneskene på åpningsdagen. Da kommer det nok noen tårer.

Del artikkelen på Facebook