Annonsørinnhold i samarbeid med Byggkonsulent Ulvmoen AS

Hva er dette?

 
 

Byggmester, takstmann og byggkonsulent med 30 års erfaring

Tom Bjarne Ulvmoen har gått i lære hos sin far, startet for seg og bygde opp det største byggmesterfirmaet i Stor-Elvdal kommune. Så møtte han en den berømte veggen og satte kursen nordover. Etter et år vekk fra bransjen har han funnet tilbake til sine røtter og er tilbake i bransjen!

Annonsørinnhold i samarbeid med Byggkonsulent Ulvmoen AS

Byggkonsulent Ulvmoen AS

Historien om Tom Bjarne Ulvmoen inneholder både medgang og motgang. Den handler om å bygge opp, rive ned og så å starte på nytt. Den handler om selvvilje og pågangsmot. Den handler om evnen til å snu motgang til medgang.

Allerede i ung alder ble Tom Bjarne introdusert til byggebransjen. Hans far, John Magne Ulvmoen, drev eget snekkerfirma på Rena, og det var her Tom Bjarne tilbragte læretiden. I 1993 startet han for seg selv, og de første årene drev han mye med hyttemontering.

Deretter ble det mer jobbing sentralt på Koppang og den stadig økende etterspørselen etter hans tjenester medførte at han måtte ansatte flere og flere.

Han bestemte seg for at siden bedriften utviklet seg, måtte han gjøre det samme. Da var skolebenken en god start, og i 2003 var han ferdig utdannet byggmester.

I 2007 ble enkeltpersonforetaket omdannet til Byggmester Tom Bjarne Ulvmoen AS. Som tredje generasjon tømrer hadde han alltid hatt en drøm om å starte sitt eget. Drømmen var nå oppfylt.

Men drømmer er ikke alltid slik vi forestiller oss. Etter som tiden gikk og bedriften vokste, innebar det flere og flere ansatte, mer kontorarbeid og mindre tid ute i felten og liten tid til hvile.

Da 2013 gjorde sin entre, møtte Tom Bjarne et byggverk han ikke hadde satt opp selv, men den berømte veggen. Løsningen ble å flytte til Nord-Norge, hvor han tilbrakte syv måneder på morens hjemsted. Den lille øya med knapp bebyggelse var en befrielse fra alt kjas og mas i Koppang. I stedet for kontorer og papirarbeid satt han mesteparten av dagen i båten og fisket.

– Når man driver eget byggefirma på et lite sted så innebærer det henvendelser og telefoner døgnet rundt, hver dag, hele året. Det var aldri noe tid til hvile, forteller Tom Bjarne ærlig. 

Tom Bjarne Ulvmoen er tilbake i bransjen! Han trives best når han kan jobbe på prosjekter og skape noe.

Tilbake i bransjen - på egne betingelser

Han forteller videre at tiden i Nord-Norge var måneder med avslapning og hygge. Han storkoste seg der oppe i ensomheten. Lyden av kappesag, hammerslag og during i telefonen var byttet ut med fuglekvitring og lyden av årene som traff vannoverflaten.

- Opprinnelig hadde jeg permisjon i ett år, men etter syv måneder begynte telefonen å ringe igjen. De som hadde overtatt etter meg innrømmet at det var for mye å håndtere, og jeg ble bedt om å komme tilbake. Det føltes rett å reise tilbake til Koppang der og da, fortsetter han.

Så Tom Bjarne trakk inn årene, pakket ned fiskeutstyret og returnerte til Koppang. Bare et år senere er han på vei mot veggen igjen. Det ble kalt inn til styremøte, og i mai trakk han seg ut av sitt eget firma. Denne gang for godt.

– Jeg valgte nok en gang Nord-Norge som tilfluktssted. Denne gangen ble det en litt trang start, og som involverte en frontkollisjon på Saltfjellet hvor jeg knakk ryggen. Jeg ble sykemeldt i et år, sier han.

Stein Mellemstuen har full kontroll på spikermaskinen.

Motgang til tross, Tom Bjarne aktet ikke å gi seg. Han tok utdannelse som takstmann, og startet nok en gang for seg selv: Byggkonsulent Ulvmoen AS. Nå utfører han tjenester som byggmester, byggkonsulent og takstmann.

Han snakker entusiastisk om hverdagen slik den utspiller seg nå. Tom Bjarne elsker å være ute og skape noe. Den drevne byggmesteren legger ikke skjul på at det ble altfor mye papirarbeid i det første firmaet.

– Nå har jeg funnet tilbake til røttene mine og jeg kan være kreativ. Så er det jo artig med takstbiten ved siden av. De beste takstmennene er de med erfaring fra byggebransjen, smiler han. 

Byggmester Tom Bjarne utfører alt innen bygg, skifting av dører, oppsetting av tilbygg og rehabilitering av bygg. Byggkonsulent Tom Bjarne driver med kjøp av bolig, byggeløsninger, oppfølging i byggeperioden, tegning og byggesaker og energirådgivning og effektiviering. Takstmann Tom Bjarne utfører låne- og verditakst, boligtilstandsrapport, eierskifterapport og bistand som fagmann på visning.

Tom Bjarne Ulvmoen (f.v.), Knut Henning Rugsveen og Stein Mellemstuen har snart ferdigstilt gymsalen/forsamlingsalen i Renheim Samfunnshus.

Lærlinger er viktige for rekrutteringen i bransjen. Vi må ta vare på de som virkelig vil

Tom Bjarne Ulvmoen

Med 30 års erfaring fra byggebransjen tør han påstå at han er rett person for ditt prosjekt. Den lange erfaringen er bare ett av hans mange fortrinn. Han er også kjent for å være kundevennlig, lett å føre en samtale med og for sin ærlighet når det kommer til løsninger.

– Den lange erfaringen har ført til at jeg er blitt flink til å finne løsninger raskt. Det er man avhengig av i denne bransjen, spesielt når det kommer til rehabilitering. Her dukker det ofte opp uforutsette ting, og da må man tenke raskt for å finne den beste løsningen, forteller han. 

Da Tom Bjarne startet opp igjen var han fast bestemt på at denne gangen skulle han drive alene. Men den gang ei. Den nyetablerte byggmesteren ble oppringt av Knut Henning Rugsveen, som jobbet i Tom Bjarnes tidligere firma som lærling. Han hadde syv måneder igjen av lærlingtiden da firmaet gikk konkurs. Nå ville han gjerne fullføre i Byggkonsulent Ulvmoen.

– Jeg hadde ikke tenkt til å ta inn noen, verken lærlinger eller ansatte. Men jeg kjente jo Knut Henning litt fra tidligere og han er jo en hyggelig fyr så jeg ønsket at han skulle få fullføre lærlingtiden, forteller Tom Bjarne. 

Snart tid for fagprøven! Knut Henning Rugsveen har gått i lære hos Byggkonsulent Ulvmoen.

Dermed ble en til to. Tom Bjarne legger til at det utdannes altfor få håndverkere i Norge. Når skoler legges ned betyr det færre elever i yrket. Han ønsker å ta vare på de som virkelig vil.

– Så er det jo sosialt og hyggelig å være to på jobb også da. Knut Henning er oppgående og selvstendig så jeg trenger ikke passe på alt han gjør. Det innebærer at han kan jobbe mens jeg takserer. Så han er velkommen til å fortsette etter endt læretid om han ønsker det, innrømmer Tom Bjarne. 

Når behovet for enda mer hjelp på prosjektene melder seg, tar Tom Bjarne kontakt med andre små firmaer i nærmiljøet og leier inn fra dem. Det samme gjør de ved behov. Koppang har dermed en liten gjeng håndverkere som hjelper hverandre slik at man slipper å takke nei til et oppdrag.

Historien hans minner om fugl Føniks. Tom Bjarne er mannen som reiste seg fra asken som en ny tømrer og startet på nytt. Denne gang som tømrer, takstmann og byggkonsulent. 

Byggkonsulent Ulvmoen AS

Byggmester:
Etter salg av mitt tidligere firma er jeg nå tilbake som tømrer, takstmann og byggkonsulent.

• Med 30 års erfaring fra byggebransjen tør jeg påstå at undertegnede er rett person for ditt prosjekt.
• Utfører alt innen bygg, skifting av dører og vinduer, oppsetting av tilbygg og rehabilitering av bygg. 
• Bygger nytt bad, nytt tak, garasjer eller uthus m.m.
• Vi er en godkjent lærling bedrift.
• Bedriften er medlem av Byggmesterforbundet og er en godkjent våtromsbedrift.
• I tillegg til å tømre alene, samarbeider jeg gjerne med andre i bransjen dersom det kreves mer arbeidskraft til jobben du skal ha utført.

Taktsmann:
Tom Bjarne Ulvmoen er en BMTF godkjent takstmann.
Som medlem av Byggmestrenes Takseringsforbund og med 10 års erfaring fra verdivurdering av bolig og eiendom utføres:

• Låne og verditakst
• Skadetakst
• Boligtilstandsrapport
• Eierskifterapport
• Bistand som fagmann på visning

Byggkonsulent:
Utfører rådgivning i forbindelse med:

• Kjøp av bolig
• Rehabilitering av bygg
• Planlegging av bygg
• Byggeløsninger
• Oppfølging i byggeperioden
• Tegning og byggesaker
• Befaring i forbindelse med bygging
• Energirådgivning/effektivisering

Del artikkelen på Facebook