Annonsørinnhold i samarbeid med Berg og Sandboe AS

Hva er dette?

 
 

Den lokale elektrikeren du kan stole på

Siden 1987 har Berg og Sandboe AS vært en solid støttespiller for befolkningen i Østerdalen når det kommer til elektrisitet. Bred fagkunnskap og lokal forankring har resultert i at de er blitt en ledende leverandør på markedet. Nå har de blikket rett mot fremtiden.

Annonsørinnhold i samarbeid med Berg og Sandboe AS

Berg og Sandboe AS

Berg og Sandboe AS er et velkjent navn i Koppang og omegn. I dag har bedriften en solid forankring på Koppang, men startet opprinnelig i Oslo. Her var de en av de store på 80-tallet, og på Koppang var det på den tiden tavlebyggerverksted. 

– Familien Berg har vært med som eiere frem til nå, sammen med Ove Eriksen, som jeg overtok rollen som daglig leder etter i 2015, forteller Andreas Rønningen.

Han har nære bånd til bedriften, hvor han startet som lærling. Med bestått fagprøve i 2004 tilbrakte han noen år i firmaet som montør. Deretter gikk veien videre til Brumunddal før han returnerte i 2010 etter å ha prøvd seg utenbys.

Rønningen er godt fornøyd med å være tilbake i Koppang og Berg og Sandboe AS. Da han overtok som daglig leder, bestemte han seg også for å sette seg på skolebenken igjen. Teknisk Fagskole tok han via nettet, og i 2016 var installatørpapirene på plass.

Med seg på laget har han åtte medarbeidere, inkludert en saksbehandler som er godkjent el-kontrollør for landbruk og næring, og en lærling.

– Vi er flinke til å ta inn lærlinger og utplasseringselever. De er en viktig del av rekrutteringen til yrket. Utplassering gir oss en mulighet til å bli litt bedre kjent med eleven før de kommer til oss som lærlinger. De fleste får også tilbud om jobb hos oss etter endt læretid. Mange blir i noen år før de ønsker å utvide horisonten litt og flytter utenbys. Mange kommer tilbake etter noen år, og det er jo hyggelig, smiler Rønningen.

Berg og Sandboe As er en veletablert bedrift som utfører alle typer elektroninstallasjoner i bolig, hytte, landbruk og næring.

Oppdragene dekker alt fra el-kontroll, oppgradering av sikringsskap til installering av elbilladere, belysning, datanett, alarmer og rehabilitering av bad og kjøkken.

Rønningen forteller at rehabilitering av bad troner øverst på oppdragslisten for tiden. Gamle hus er ikke dimensjonert til dagens forbruk, og nye kurser må installeres etter eiers forbruk og behov. 

Svein Magnus Hansen (f.v.), Trond Arne Olsen og Andreas Rønningen i Berg og Sandboe AS.

Dugnad for å øke det lokale aktivitetsnivået

Bedriften er også en sentral aktør på kommunale utbygginger. På referanselisten står blant annet Storstua, Servicetorget på Koppang og Stor-Elvdal Ungdomsskole. De har også stått for el-arbeidet på Storelgen på Bjøråa rasteplass, som man kan se når man kjører RV3 gjennom Østerdalen.

Rønningen legger ikke skjul på at de ønsker å være den lokale aktøren som står til tjeneste for lokalbefolkningen og kommunene på best mulig måte. Den lokale tilhørigheten er viktig. Derfor har Berg og Sandboe AS meldt seg på dugnadslisten for Nye Tekna Park.

Lokale ildsjeler tok initiativ til å øke aktivitetene i Koppang igjen. Etter mange år med prat, ble prosjektet en realitet. Nå er de i full gang med å iverksette første av i alt tre byggetrinn. Resultatet skal bli et helårstilbud for områdets beboere.

Alpinanlegget inkluderer to heistrekk. Her blir det slalåmbakke på 350 meter for de minste og en røffere løype med hopp og frikjøring for de eldre. Den andre trekket skal ha en lengde på 120 meter og blir en akebakke tilrettelagt for snø-tube.

– Dette blir Nordens første tube-park, og vi var ikke i tvil om at vi skulle være med. Nå leverer vi dugnadstimer og materiell til laveste priser, sier en entusiastisk Rønningen.

Det er ingen tvil om at han brenner for den lokale utviklingen! 

Dugnadarbeiderne! Svein Magnus Hansen (f.v.), Trond Arne Olsen og Andreas Rønningen deltar gjerne på dugnadsarbeid for Nye Tekna Park.

Få en behageligere hverdag med smarthus

En annen ting den erfarne installatøren har engasjert seg i er smarthus. Berg og Sandboe AS har rettet fokuset mot fremtiden, og synes smarthus er både interessant og utfordrende, med mange muligheter.

Smarthus er et intelligent hjem som kan kontrolleres og fjernstyres fra et kontrollpanel eller mobilen. Boligeier kan selv styre varmeforbruk og lys med tidsinnstillinger og sensorer. Det er ganske behagelig å kunne sette på kaffetrakteren mens du tar et kvarter til under dyna.

I bunn og grunn er det egentlig kun fantasien som setter grenser. Du kan også utvide og endre funksjoner ettersom hverdagen og livssituasjonen endrer seg.

Fordelene med smarthus er mange. Den nye teknologien som brukes bidrar med å redusere energiforbruket, gir bedre inneklima og øker sikkerheten i boligen på en enkel måte. Alt dette er oppnåelig for alle typer bolig.

Det kan installeres med kabel eller trådløst – avhengig av hvilke muligheter din bolig har. I et nybygg eller ved renovering kan kablene legges inne i veggen. For eldre bygg vil trådløs tilkobling være den beste løsningen.

Lars Halvor Velta er alltid klar til nye installasjoner.

Smarthusløsninger trenger heller ikke innebære omfattende arbeid. Elektrikeren fra Berg og Sandboe AS bruker de samme kontaktene og bryterne som du kjenner fra før. Men det er fullt mulig med fjernstyring. Du trenger ikke full pakke til å begynne med, men velger kun de funksjonene som passer din hverdag. Etter hvert som behovet melder seg kan du gjøre endringer i eget tempo.

Rønningen kommer gjerne med flere argumenter for hvorfor smarthus er en god løsning og en investering for fremtiden. Ved å fjernstyre og tidsinnstille termostater og lys vil strømutgiftene i boligen reduseres. Når kvikksølvet i termometeret er langt nede på minussiden kan du våkne i et perfekt temperert soverom, omgitt av behagelig lys og naturlyder. Radioen står på når du går inn på badet, og duften av nytraktet kaffe ønsker deg velkommen inn på kjøkkenet.

Drømmen om en enklere og behageligere hverdag kan fint oppfylles med smarthusteknologi. 

Berg og Sandboe AS har en bred kundemasse, som inkluderer gårdseiere, næring, kommunale etater og privatpersoner. Rønningen trekker gjerne frem sine medarbeidere, som bedriften er avhengig av.

– Det er de som har bygd opp det gode navnet vi har i dag. De er dyktige og selvstendige, drar i land prosjekter og følger opp kundene. Hos oss er det service som står i fokus, fastslår han.

I over 30 år Berg og Sandboe AS sørget for at det lyser i Østerdalen. De ser frem til både små og store oppdrag i årene som kommer. Selvfølgelig skal også de også slappe av noen timer i bakkene i Nye Tekna Park! 

Gode tips til strømsparing i hjemmet:

Hvordan kan jeg spare strøm i hverdagen?
Enkle grep som å skru av lys i rom du ikke oppholder deg i, senke temperaturen på badet om natten eller begrense lengden på dusjen kan ha mye å si for strømutgiftene. Ved bruk av skumring- eller bevegelsessensorer trenger du ikke å tenke på om lyset blir stående på unødvendig. LED-belysning er også en fin måte å spare strøm på. LED bruker betydelig mindre energi enn halogen og glødepærer, og blir nå gradvis innført som en standard i norske boliger. LED-pærer blir heller ikke spesialt varme og er derfor mye tryggere å bruke.

60% går til oppvarming
Visste du at i snitt hele 60 prosent av strømutgiftene går til oppvarmingen av boligen din? Med enkle grep som å installere sensorer og termostater med mulighet for fjernstyring og tidsinnstillinger kan du redusere forbruket betraktelig uten at det går utover komforten hjemme. Du kan også vurdere andre varmekilder som for eksempel varmepumpe som over tid vil spare inn investeringskostnaden.

Produsere strøm selv
For å kutte strømutgiftene betraktelig er det også mulig å anlegge solcelletak. Dette er en smart løsning for hjem som ønsker å produsere deler av energiforbruket selv, og som vil bidra til et mer miljøvennlig samfunn. Når du anlegger solcelleanlegg kan du også søke om støtte fra Enova. Et ferdig installert solcelleanlegg koster mellom 40.000 - 130.000 kroner, avhengig av størrelse. Støtten øker med størrelsen på anlegget.

En elektriker kan hjelpe deg med tips og råd for å spare både strøm og miljøet.

Kilde: Berg og Sandboe AS

Berg og Sandboe AS

• Berg og Sandboe AS er en veletablert bedrift som utfører alle typer elektroinstallasjoner i bolig, hytter, landbruk og næring.
• Vi er F-gass sertifisert på varmepumper, FG-sertifisert for el-kontroll.
• Hovedområdet vårt er Stor-Elvdal, Rendalen og Åmot.
• Vi er medeier i Elkonor - kjeden som er en kjede av frittstående elektroentreprenører.
• Vår målsetning er å være en ledende leverandør og samarbeidspartner innenfor sterkstrøm, svakstrøm telefoni og dataspredning - både for bedriftskunder og privatmarkedet.

Vi satser kontinuerlig på:
• Høy kompetanse
• Råd og veiledning
• God planlegging
• Kvalitet
• God service
• Riktige priser

Del artikkelen på Facebook