Annonsørinnhold i samarbeid med MotorForum Elverum

Hva er dette?

 
 

Derfor bør du velge en ladbar hybrid fremfor en ikke-ladbar hybrid

Er du en av mange nordmenn som vurderer å vrake den gamle og forurensende diesel- eller bensindoningen til fordel for en mer miljøvennlig bil? Før du tar valget, er det viktig å sette seg inn i forskjellene på ladbare og ikke-ladbare hybrider.

Annonsørinnhold i samarbeid med MotorForum Elverum

MotorForum Elverum

Samtidig som elbilsalget flater ut, har salget av ladbare hybrider eksplodert i Norge de siste par årene. I 2016 ble det solgt 20.663 biler i dette segmentet, en økning på utrolige 159 prosent fra året før.

Lokalt hos MotorForum merket man også denne endringen i kundenes kjøpsmønster. Mens det i 2015 for det meste ble solgt diesel/bensin dreide salget i 2016 over til å nesten utelukkende å være preget av Ladbar Hybrid (Plug-in Hybrid) – en trend som fortsetter i 2017.

Langt bedre rekkevidde

Årsaken til den voldsomme veksten kan forklares med gunstige avgifter og stadig bedre teknologi og rekkevidde. Ladbare hybrider ser også ut til å slippe inn i «lavutslippssoner» som skal opprettes i byene.

Ladbare hybrider er en videreutvikling fra tradisjonelle hybrider som har en mye kortere elektrisk rekkevidde. Ved å plassere et større batteri i bilen og samtidig gjøre det mulig å lade bilen når den står parkert, kan enkelte ladbare hybrider – som bestselgeren Mitsubishi Outlander PHEV – kjøre opptil 54 kilometer på ren strøm.

En ikke-ladbar hybrid kan altså ikke lades opp når den står parkert, og batteriet får bare tilført kraft når bilen ruller ned en bakke eller når du bremser. Batteriet er i tillegg såpass lite at den rene elektriske rekkevidden er svært beskjeden. Med Mitsubishi Outlander PHEV får du i pose og sekk; i tillegg til at du kan lade bilen når den står parkert, så regenererer bilen også kraft under kjøring på samme måte som en ikke-ladbar hybrid.

En ikke-ladbar hybrid må i tillegg bruke bensinmotoren selv i beskjedne hastigheter, mens Outlander PHEV kan kjøre på ren elektrisitet i opptil 120 km/t.

Halvparten så mye drivstoff

Når det gjelder utslipp og rekkevidde er forskjellen på ladbare og ikke-ladbare hybrider derfor langt større enn du kanskje tror:

*En ladbar hybdrid kan kjøre betydelig lengre på ren elektrisitet enn en hybrid i samme klasse.

*En ladbar hybrid bruker mindre enn halvparten så mye drivstoff som en hybrid i samme klasse.

*En ladbar hybrid har nesten tre ganger lavere CO2-utslipp en enn hybrid i samme klasse.

Kilde: Opplysningsrådet for Veitrafikken

Vil du lese mer om den ladbare hybriden Outlander PHEV? Klikk her!

Mitsubishi Outlander PHEV er en ladbar hybrid-SUV som passer perfekt for norske forhold.

Norges mest solgte ladbare hybrid

Den mest populære ladbare hybridbilen i Norge er utvilsomt Mitsubishi Outlander PHEV, og i fjor var hver fjerde solgte plugin hybrid en Outlander PHEV. Bilen hylles både av biljournalister og eierne.

Hva er årsaken til suksessen Mitsubishi opplever i Norge?

Med en startpris på 399.900 kroner og avgift på beskjedne 4950 er Mitsubishi Outlander PHEV en praktisk og romslig SUV som mange familier har råd til. Den lave avgiften medfører også gunstig finansiering via leasing og er en finansieringsform mange av kundene velger når de kjøper bil hos Autosilver.

PHEV er en SUV med firehjulsdrift som standard på alle modellvarianter, og høy bakkeklaring, noe som passer perfekt for norske forhold. Når batterirekkevidden er på inntil 54 kilometer, får du samtidig unnagjort alle former for småkjøring uten å bruke en dråpe drivstoff.

En annen fordel med PHEV er at man ikke trenger å investere i en kostbar ladeboks til hjemmet for å lade batteriet. Det holder med en vanlig 16 ampere stikkontakt.

Bilen er også helt i toppklassen blant ladbare hybrider når det gjelder utslipp. I et forslag fra Elbilforeningen og Zero er PHEV én av kun 6 modeller (av totalt 20) på det norske markedet som får høyest miljørabatt.

Mitsubishi Outlander PHEV har et komfortabelt, støysvakt og førervennlig miljø, med god benplass og sporty interiør. Både ratt og frontvindu kan varmes elektrisk.

Design og komfort

Mitsubishi Outlander PHEV har et komfortabelt, støysvakt og førervennlig miljø, med god benplass og sporty interiør. Baksetene er 60:40-delt, og kan lett justeres etter ditt behov.

Les også om Mitsubishi i-MiEV - en av Norges billigste elbiler.

Outlander PHEV har et design som uttrykker styrke og eleganse. Fra den karakteristiske nye fronten, basert på konseptet «Dynamic Shield» som formidler kraftig ytelse og en betryggende følelse av sikkerhet, til det attraktive nye bakpartiet, reflekteres de beste kvaliteter fra en premium SUV.

Vil du prøvekjøre den ladbare hybriden Outlander PHEV? Klikk her!

En fantastisk familiebil.

Mange fordeler

Oppsummert er det mange fordeler med å kjøre en ladbar hybrid, hvor den største er at dersom du er flink til å lade, mest sannsynlig gjennomfører alle dine daglige gjøremål på ren strøm - som er positivt både for lommebok og miljø. Med Outlander PHEV har du i tillegg en høyreist SUV med god plass til 5 voksne, et overlegent 4WD-system samt en rekke intelligente sikkerhetssystemer.

Nyheter på 2017-/2018-modell er blant annet:

• Økt elektrisk rekkevidde 54 km

• 360- graders kamera

• 8 års batterigaranti fra autorisert forhandler

• Smartphone Link Display Audio (S Edition 2017-modell og Intense+/Instyle+ 2018-modell)

• Ytterligere forbedret S-AWC (Super All-wheel control) firehjulstrekk med Active Yaw Control (AYC)

• Automatisk nødbremssystem (Forward Mitigation Collision - FMC)

• Varsler av krysstrafikk bak (Rear Cross Traffic Alert -RCTA)

• EV-mode knapp som lar deg bestemmer når du skal kjøre utelukkende på strøm

• Brake Auto Hold (BAH)

• Blindsonevarsler (Blind Spot Warning BSW)

• Filskifteassistent (Lane Change Assist – LCA)

• LED-kjørelys

• Skinnseter

• Varme både i frontrute og ratt

• Adaptiv Cruise Control

• Fjernstyrt forhåndsoppvarming

På den eksklusive spesialutstyrte toppmodellen S Edition får du også:

• Elektrisk soltak

• Smartphone Link Display Audio

• Eksklusive utvendige designdetaljer: Bla sorte takrails og sort tak, mørk kromlakk i frontgrill og felger

• Bilstein støtdempere (kjent fra motorsport) foran og bak som gir økt kjøreglede og komfort

• Sportslig hjuloppheng

• Sportslig interiør

• Adaptiv Cruise Control

Plugg enkelt i vanlig stikkontakt og bilen lades opp på ca 5 timer - nyt opptil 54 km med ren elektrisk kjøreglede.

Kontakt MotorForum for et godt tilbud.

Demobil er klar for prøvekjøring, og et begrenset antall biler er tilgjengelig for levering omgående!

Del artikkelen på Facebook