Annonsørinnhold i samarbeid med Svensgaard Installasjon AS

Hva er dette?

 
 

En elektroentreprenør med lange og stolte tradisjoner

I snart hundre år har Svensgaard Installasjon AS sørget for at beboerne i Hedmark har strøm. Enten det er små eller store oppdrag, om det gjelder svak- eller sterkstrøm, prosjektering innen industri eller privat bolig, er de klare for oppdraget!

Annonsørinnhold i samarbeid med Svensgaard Installasjon AS

Svensgaard Installasjon AS

Året er 1922, og O. Svensgaard har lagt grunnlaget for det som i dag er Elverums eldste elektrofirma. Ikke bare kan de feire 100 år i bransjen om noen år – de er også én av de største elektroentreprenørene i Hedmark. Grunnleggeren selv var aktivt med i firmaet i 70 år. Først i 1982 trådde han inn i pensjonistenes rekker. I en alder av 90 år!

Det er ikke bare innen feltene prosjektering, rådgivning, elektriske installasjoner, elektronikk og industriservice at Svensgaard Installasjon har lange tradisjoner. Det samme gjelder nemlig for tro tjeneste i firmaet. Grunnlegger Svensgaard gikk foran som et godt eksempel med sine 70, men flere av de ansatte har lang fartstid. Én av dem er Stein Halvorsen, daglig leder og installatør.

– Jeg har vært her i 34 jeg, smiler han.

Imponerende nok, men den som har vært lengst i firmaet kan feire 48 år hos samme arbeidsgiver. Blant de 32 ansatte er det en gjennomsnittsansiennitet på 16 år er det ingen tvil om at Svensgaard Installasjon er en solid arbeidsplass hvor det fokusers på trivsel og sosialt samvær.

Halvorsen legger til at de som forlater firmaet enten ønsker mer utdanning eller bytter yrket.

Stein Halvorsen er stolt av å være en del av Svensgaard Installasjon AS, Elverums eldste elektrofirma.

Selv om det er lite gjennomtrekk så betyr ikke det at det ikke er mulighet for unge og lovende elektrikere og installatører. Hvert år tar firmaet inn lærlinger, og det er i dag fire stykk med på laget.

– Vi er fornøyd med å få inn lærlinger, og de er viktige med tanke på rekrutteringen til faget. Elektrofag er heldig stilt fordi det er mange søkere på skolene, og det er lett å få tak i lærlinger. Det byr på gode muligheter for oss som ønsker å videreføre yrket, sier Halvorsen. 

Han legger til at de fleste lærlingene får tilbud om jobb når fagprøven er bestått.

– Det betyr ikke at de har krav på jobb, men stort sett fortsetter de hos oss etter endt læretid. "Problemet" er jo at når ingen slutter, så er det ingen ledige stillinger. Vi ønsker ikke å såkalte "voksesmerter" eller å bli for store heller, fortsetter den dreven installatøren.

I tillegg tar elektroentreprenøren inn utplasseringselever fra videregående skole. Utplasseringstiden er 4 eller 9 uker, avhengig av elevene går VK1 eller VK2. 

Fremtiden ser lys ut for Stein Halvorsen og Svensgaard Installasjon AS.

Varierte og hektiske arbeidsdager

I 1991 byttet firmaet eiere da Svensgaard familien solgte firmaet. De nye eierne var ikke i tvil om at firmanavnet skulle bestå. Forretningsområdene ble også skilt ut, og installasjonsavdelingene solgt. Nå styres alt fra kontoret i Elverum.

I løpet av sine 34 år i firmaet har han opplevd det meste. Det var vært vekst hele veien, selv om den svinger fra år til år, avhengig av hvor store prosjekter det jobbes med. Kundebasen består av både industri og private, noe som gir en variert arbeidsdag.

Den erfarne installatøren legger vekt på at Svensgaard Installasjon påtar seg jobber for alt og alle. Her spiller det ingen rolle om oppdraget varer i en halv time eller strekker seg over 600 timer.

Jobbene varierer fra planlegging og prosjektering til installasjoner i boliger, hytter, leiligheter, aldershjem, skoler, hoteller, landbruk og industri. De er også en totalleverandør av alle typer kommunikasjonsløsninger for tele og data.

Det har også vært en stor økning i antall oppdrag når det gjelder LED-belysning, smarthus, solceller og elbilladere. De har akkurat ferdigstilt et stort solcelleprosjekt på Lillemo Skole. Det er store driftskostnader å spare ved å bytte til LED-belysning.

Det er et økende antall henvendelser på installering av elbilladere. Tone Hansen Wallin demonstrerer gjerne hvordan man skal lade elbilen korrekt.

Svensgaard Installasjon er et velkjent navn i Elverum og omegn. Befolkningen kjenner godt til firmaet, mye takket være den lange historien, men også fordi de er kjent for å utføre kvalitetsarbeid, som utføres til avtalt tid. Service står i fokus, fra det øyeblikk kunden tar kontakt og til prosjektet er ferdigstilt. En slik innstilling har resulterte i en rekke faste kunder og mange gode samarbeidspartnere, som blant annet Veidekke Entreprenør AS, Martin M. Bakken AS,  Ø.M. Fjell AS, Skanska AS og AF-Gruppen AS.

Svensgaard Installasjon sliter ikke med å fylle timeplanen, og ønsker alle oppdrag velkommen. De ønsker å være lokalbefolkningens førstevalg innen sitt fagfelt. De kunnskapsrike og serviceinnstilte medarbeiderne vet hva de gjør når det kommer til elektro. De jobber jo i et firma som snart kan feire 100 år i bransjen – og de er meget stolte av arbeidsplassen! 

Svensgaard Installasjon AS

• Firmaet har sin opprinnelse fra tidligere O.Svensgaard AS som startet i 1922, og er Elverums eldste firma i elektrobransjen.
• Med en omsetning på 50-55 millioner og 32 ansatte er vi en av de største elektroentreprenørene i Hedmark som dekker alt innen bygg/anlegg, industri/service, telematikk, nettverk, kommunikasjon etc.
• Grunnleggeren O. Svensgaard var aktiv i firmaet i 70 år inntil han gikk over i pensjonistenes rekker i 1982 - 90 år gammel.
• Den 1.januar 1991 ble forretningsområdene skilt ut og installasjonsavdelingene solgt. Etter hvert ble disse avdelingene nedlagt slik at vi nå opererer all vår virksomhet fra Elverum.

Vi tilbyr og utfører:
• Prosjektering
• Alt innen sterkstrøm
• Alt innen svakstrøm
• Industri
• Elektrisk sjekk av ditt anlegg
• Internkontroll

Din totalentreprenør på Elverum!

Del artikkelen på Facebook