Annonsørinnhold i samarbeid med Maskinentreprenør Emil Håberget

Hva er dette?

 
 

Vi graver for den lokale utviklingen

Det har alltid bodd en liten gründer i Emil Håberget. Han var ikke kommet lenger enn lærlingtiden før han investerte i en traktor og startet for seg selv. Arbeidstiden var kveld og helger. I dag driver han Maskinentreprenør Emil Håberget – med 9 ansatte og fullbooket timeplan.

Annonsørinnhold i samarbeid med Maskinentreprenør Emil Håberget

Maskinentreprenør Emil Håberget

Tunge løft og transport av tonnevis med grus og stein er en del av hverdagen for de ansatte hos Maskinentreprenør Emil Håberget. Den gule gravemaskinen jobber iherdig på byggeplassen. Bak spakene sitter grunnlegger Emil Håberget, som drevent plasserer maskingrabben i bakken, fyller den opp og dumper alt opp på lasteplanet.

Det er siste innspurt av sesongen og det gjelder å bli ferdig før Kong Vinter gjør sitt inntog for fullt.

– I vintermånedene forbereder vi gjerne infrastruktur på nye boligfelt og lignende. Det er masse arbeid som må gjøres klart før husene kommer opp på et boligfelt. Det er dette forberedende arbeidet som gjerne gjøres om vinteren, forklarer Håberget.

Allerede da han gikk i lære bestemte han seg for å starte eget firma. Med en traktor som arbeidsverktøy, godt mot og viljen til å jobbe kvelder og helger, etablerte han et enkelpersonforetak.

Håberget tok ingeniørutdannelse og la opp en visjon for hvordan fremdriften skulle bli.

Ett oppdrag ble til to, som ble til fire og så rullet ballen av seg selv. Håberget så seg nødt til å få hjelp, og i 2013 ble de første ansatt. I dag er det 9 arbeiderei bedriften, som alle besitter bred og allsidig kompetanse innenfor anleggsbransjen.

Den nå meget drevne maskinentreprenøren startet bokstavelig talt på bunn og gravde seg opp. 

Emil Håberget (f.v.) og Cato Øverby trives godt på boligfelter som skal bygges ut.

Trivsel på arbeidsplassen bidrar til økt innsats

Håberget trekker gjerne frem sine dyktige medarbeidere og det gode arbeidsmiljøet.

– Jeg investerer gjerne i det sosiale. Min filosofi er at det er noe som er verdt å investere i. De ansatte betaler tilbake med å møte blide og fornøyde på jobb og veldig lite sykefravær, smiler han.

Det er hektiske og varierte arbeidsdager for gjengen hos maskinentreprenøren. De utfører alt innen grunnarbeid, planering, tomtegraving, vann og avløp, veibygging, masseflytting, vedlikehold av veier, drenering og riving.

Maskinparken har også utviklet seg siden oppstarten. Det er ikke lenger en enslig traktor som er i arbeid. De erfarne maskinførerne har flere gravemaskiner med moderne utstyr, traktorer og lastebiler til disposisjon. 

Nedslagsfeltet er Hedmark og innlandet, med hovedbase i Elverum. Kundebasen er også stor og variert. Oppdragene kommer stort sett fra proff-markedet, men Håberget takker ikke nei til oppdrag fra private heller.

– Da går det helst i mindre og små jobber, som drenering, hagearbeid og sanering av oljetanker. Det er det blitt en del av i det siste siden oljefyring skal fases ut innen 2020, sier han.

Maskinentreprenøren trives best ute i feltet, og øverst på listen står tomtegraving. På en rekke større boligfelt har de totalentreprise på alt fra å hugge ned trær og fjerne busker til graving, plenlegging, asfaltering, kantsteiner og planting av nye trær og busker. 

Vi løser det, vi fikser det!

Maskinentreprenør Emil Håberget
Jan Morten Nordli har full kontroll bak spakene. Han liker seg godt i førersetet på den store maskinen.

Stadig nye krav til utføring av oppdrag

Maskinentreprenør Emil Håberget er et allsidig firma, og er det behov for mer arbeidskraft, leier han inn mannskapet han trenger.

– Det er jo ikke all kompetanse vi sitter på, men som totalentreprenør så kan vi tilby hele pakken ved at vi leier inn de tjenestene vi trenger, legger Håberget til.

Blant samarbeidspartnerne er blant annet Anleggsgartner Arnesen, Svensgaard Installasjon, Stange Asfalt, Elverum Grus & Transport og Gunnar Holth Grusforretning.

Jungeltelegrafen har gått i Elverum og omegn, og Maskinentreprenør Emil Håberget har mye å gjøre. 

Grunnleggeren selv mener at det skyldes firmaets enkle filosofi: Vi gjør det vi skal og løser utfordringene.

Den største endringen Håberget har lagt merke til i bransjen er at fokuset nå ligger mer og mer på miljøet. Det stilles flere og flere krav til miljøvennlig bruk av maskiner og utføring av oppdraget i kontraktene. Skal man holde tritt med dette kreves det en rekke omgjøringer innad i firmaet også.

– Vi må sørge for at maskinparken oppfyller kravene som stilles. Dette gjelder blant annet krav til utslipp av eksos på maskiner og biler, forklarer han.

 

Så er det blitt et stadig større tidspress. Effektivitet står nok øverst på listen hos de fleste oppdragsgivere. Samtidig skal det selvfølgelig ikke gå utover kvaliteten på arbeidet som utføres.

– Det klarer vi tydeligvis, for vi får stadig positive tilbakemeldinger og flere oppdrag – både fra eksisterende og nye kunder, konstaterer Håberget fornøyd.

Kjernen i firmaet er grunnarbeid og infrastruktur på nye boligfelt samt industribygg. Den erfarne maskinføreren er ikke i tvil om at dette er et felt de som firma kan.

Fremtiden ser lys ut for Maskinentreprenør Emil Håberget. Kalenderen er full i mange måneder fremover, med et stort boligfelt på Elverum, som nå er halvferdig. Dette prosjektet strekker seg over flere år. Så er det to boligfelt på Hamar som nærmer seg slutten. Deretter setter de i gang med ny boligutbygging i Brumunddal og Hamar-området.

Når du ser maskinene fra Maskinentreprenør Emil Håberget rulle inn på anleggsplassen eller i innkjøringen din, vet du at det er erfarne folk bak spakene. Siden han var lærling har Håberget banet vei for lokalbefolkningen og den utbygging. De akter å grave for den lokale utviklingen i mange år til!

Maskinentreprenør Emil Håberget

• Vi er en maskinentreprenør som holder til i Hernes.
• Vårt nedslagsfelt er i hovedsak på indre Østlandet.
• Vi utfører alt innen grunnarbeid, planering, tomtegraving, vann og avløp, veibygging, masseflytting, veivedlikehold, drenering og riving.
• Vi påtar oss også mindre jobber på privatmarkedet; drenering og sanering av oljetanker.
• Det settes stort fokus på kvalitet i utført arbeid og vi har HMS på dagsordenen.
• Vi er i dag 9 ansatte, alle med bred og allsidig kompetanse innenfor anleggsbransjen.
• Ved behov leier vi inn ekstra arbeidskraft.
• Firmaet innehar sentral godkjenning, ADK sertifikat, PE-sveisere, sprengningssertifikat, samt nødvendige kurs og beviser. 

Del artikkelen på Facebook