Annonsørinnhold i samarbeid med CERTEGO, avd. Hamar

Hva er dette?

 
 

Vi har låsen for en sikrere hverdag

Sikring av eiendeler har opptatt folk over hele verden siden tidens morgen. Låser og nøkler av tre var i bruk så tidlig som for 4000 år siden. Historien om Certego er ikke like lang, men imponerende nok. De har aner fra industriell låsvirksomhet som ble etablert allerede for 150 år siden.

Annonsørinnhold i samarbeid med CERTEGO, avd. Hamar

CERTEGO, avd. Hamar

Gjennom årenes løp har Certego levert sikkerhetsprodukter og sikkerhetsløsninger med høy kvalitet og leveransesikkerhet. For å utvikle stadig mer komplette og moderne produkter, bruker de lærdom fra i går og kunnskap om morgendagens behov.

Det har resultert i sikkerhetsløsninger for bygninger, eiendom og mennesker – og en fast kundemasse som gjerne benytter seg av tjenestene deres igjen og igjen.

– Certego er et landsdekkende selskap, med avdelinger rundt om i landet. Her på Hamar er vi i dag 11 personer, men fra nyttår er 12. Da ønsker vi enda en montør velkommen med på laget. Det resulterer i totalt seks montører, mens de andre tar seg av kontorarbeid. Vi har også en lærling her på laget, forteller Geir Cato Svendsen, salgskonsulent.

Han har vært i bransjen i ti år, men låste seg ut for litt over fire år siden. I november kom han tilbake, og trives godt. Arbeidstraktene dekker Østerdalen, og mesteparten av dagen tilbringes på hjul. Det er kundemøter, oppfølging og prosjekteringer som står på planen.

Kundemassen består av kommuner, eiendomsselskaper, gårdeiere, fylkeskommunene Hedmark og Oppland, sykehus og privatpersoner. Alle ønsker det samme: En tryggere hverdag.

Certego har en lang rekke tjenester de tilbyr for bedrifter og entreprenører: Konsulenttjenester i sikkerhetsløsninger, adgangssystemer, ulike låstyper, alarm og alarmtjenester, dørlukkere, dørstyring og dørautomatikk, dørtelefoner, områdesikring, porter, bommer og kameraovervåkning.

– Privatpersoner er like viktige for oss. Prosjekter kommer og fullføres, men private tar kontakt med oss hele tiden, og de trenger stadig hjelp til forskjellige ting. Vi stiller gjerne jobb, smiler Sveen. 

Geir Cato Sveen viser frem en moderne dørlås, men forteller at de tradisjonelle nøklene langt fra har forsvunnet fra markedet.

Vi har videreutviklet oppfinnelsen fra 1844

For de 12 medarbeiderne på Hamar betyr arbeidsdagen å sørge for en sikrere hverdag for beboerne i Østerdalen. De kommer gjerne med råd og tips om hvilke låssystem du bør velge for deg og din livsstil. Rett system gir deg som boligeier trygghet og forenkler hverdagen for hele familien.

Sveen forteller at for private kunder går oppdragene mest på installering av boliglås og vanlige sylindere og dører. Det hender støtt og stadig at de også rykker ut for å bistå en fortvilet huseier som har mistet nøkkelen eller at døren har gått i vranglås.

Bruk av låssystem strekker seg langt tilbake i tid. Låser og nøkler av tre var nemlig i bruk allerede for 4000 år siden. Tidligere løsninger inkluderte knuter for enten å avsløre eller hemme den. Den moderne nøkkellåsen ble oppfunnet av Linus Yale i 1844, og de fleste mekaniske sylinderlåser som brukes i dag, bygger på dette prinsippet.

Men tiden har utviklet seg, og Certego bruker en rekke toppmoderne produkter for å sikre boliger rundt om i distriktet.

Sveen forteller at én av de mest populære produktene på privatmarkedet er boliglåsen Yale Doorman, en smidig og sikker elektronisk lås som letter hverdagen. Denne låsen er også spesielt utviklet for det nordiske klimaet og den er grundig testet i all slags vær uten at det har oppstått problemer. Yale Doorman har elektronisk kodelås, kan låses opp med en kodebrikke og kan styres via en app på mobilen.

Den har mange fordeler. Du trenger for eksempel ikke bekymre deg for å miste en nøkkelbrikke. Du sperrer den bare raskt og enkelt direkte i låsen. Låssystemet har en innbygd taleguide som gir deg anvisninger om hvordan du skal gå frem. Taleguiden snakker selvfølgelig norsk. Har du koblet opp Yale Doorman, kan du også sperre nøkkelbrikken via mobilen eller Internett.

De aller fleste av oss har en eller annen gang irritert oss over å måtte vente på en håndverkere. Ved å styre låsen via en app kan du enkelt slippe inn håndverkeren selv om du ikke er hjemme. Du kan sitte på kontoret, i bilen eller på stranden og la håndverkeren utføre arbeidet uten stress.

Med Yale Doorman blir hverdagen mer stressfri, enklere og tryggere. Du låser og låser opp med nøkkelbrikke, kode, en kombinasjon av disse eller med en fjernkontroll. Knappesettet er dessuten opplyst slik at du enkelt kan låse opp døren når det er mørkt.

Føler du deg fortsatt litt utrygg, kan Certego hjelpe deg med å installere lås på vinduer, verandadører og garasjedører også. 

Geir Cato Sveen tar gjerne et tak på verkstedet og reparerer låser eller filer nøkler når det er behov.

For både montører og salgspersonell er det hektiske dager året rundt.

– Det går litt i bølgedaler, og det er veldig stort trykk før jul og rett før sommeren. Da er det alltid mange prosjekter og oppdrag, både små og store, som skal ferdigstilles. Men vi trives med det, sier Sveen.

Certego fusjonerte med Låsgruppen i 2016, og er dermed å finne på 20 lokasjoner i Norge, inkludert Hamar. Navnet ble til samme år da svenske Swesafe, Låsgruppen i Norge og Låsepartner i Danmark gjennomfører et samtidig navnbytte – Certego. Dermed var det etablert et samordnet skandinavisk varemerke med selvstendige, nasjonale selskaper.

I dag tilbyr Certego bred kunnskap og helhetsløsninger innenfor sikkerhet.

Som kunde hos Certego har du alltid tilgang til ledende varemerker i sikkerhetsbransjen. Kunnskapsrike medarbeidere kommer med anbefalinger og finner løsningen som oppfyller nettopp dine behov på beste måte. De håndterer hele prosessen; fra prosjektering, installering, tester og driftsetter. I tillegg tar de gjerne hånd om drift, planlagt vedlikehold og service.

Selskapets lange erfaring med sikkerhetsbehov og kunnskap om lover og regler sørger for at de er en trygg partner. Sveen forteller at de har et godt navn i bransjen, mye takket være den lange fartstiden og servicen de gir sine kunder.

Nå er de i full gang med et stort prosjekt på Ydalir, den nye bydelen i Elverum. Bydelen skal dekke fremtidens og innbyggernes behov. Det store mangfoldet av boliger skal sikre beboerne en tryggere hverdag – takket være sikkerhetssystemer fra Certego.

Alle og enhver ønsker å gjøre sitt for å sikre boligen og familien mot innbrudd, brann samt på andre måter. Certegos mekaniske og elektroniske løsninger sørger for at dørene ikke går i vranglås.

Med Certego med på laget havner dine eiendeler bak lås og slå. De representerer sikkerhet for alt du vil beskytte!

Tips til å sikre din bolig

Beskytt deg mot innbrudd
Tyven velger alltid den letteste veien inn. Jo større usikkerhet tyven føler før innbruddet og jo lengre tid det tar å bryte opp dører og vinduer, desto større er sannsynligheten for at innbruddet stanser ved et forsøk eller forblir en tanke. Med et par enkle tiltak kan du forhindre at tyvene velger nettopp din bolig:

• Sørg for å skaffe sikre låser på dører og vinduer.
• Lås alltid døren når du forlater boligen.
• Benytt deg av nabohjelp og be naboene følge litt ekstra med og f.eks. tømme postkassen når du er bortreist.
• Unngå å skrive på sosiale medier at du er bortreist.
• Installer en boligalarm.
• Be noen om hjelp med å klippe gresset, måke snø, kaste avfall i søppelspannet hvis du er bortreist i lengre tid.

CERTEGO, avd. Hamar

• CERTEGO tilbyr bred kunnskap og helhetsløsninger innenfor sikkerhet. Med åpne sikkerhetsløsninger og sikkerhetstjenester skaper vi økt sikkerhet og trygghet for eiendommer og mennesker.
• En sikkerhetsløsning er en viktig investering, som omfatter mye mer enn bare produkter og teknologi. Hos CERTEGO får du alltid tilgang til ledende varemerker i sikkerhetsbransjen. Vi anbefaler den løsningen som oppfyller nettopp dine behov på beste måte. Med rett teknologi, fremtidssikre produkter og rett økonomi for deg.
• Vi tar ganske enkelt hånd om hele prosessen for å få sikkerhetsløsningen din på plass. Vi prosjekterer, installerer, tester og driftsetter. Deretter kan vi ta hånd om drift, planlagt vedlikehold og service.
• Vår lange erfaring med sikkerhetsbehov, hvordan mennesker beveger seg i ulike miljøer, samt kunnskap om lover og regler, gir deg en trygg partner. For alt det du vil beskytte.
• Vår virksomhet finnes i dag i Norge, Danmark, Finland og Sverige.
• Sammen har vi et unikt nærvær som leverandør av sikkerhetsløsninger.

CERTEGOs verdigrunnlagg:

• Trygghet er vårt ansvar.
• Proaktivitet gjennom engasjement.
• Stolthet over en lang tradisjon av sikkerhet.
• Kompetanse skaper sikre løsninger.

Del artikkelen på Facebook