– Mulig vi var forhåndsfavoritter på grunn av VM-innsatsen, men vi er ikke veldig mye bedre enn de andre som spiller kubb på Østby, sa kaptein Trond Pedersen til Lokalavisa Trysil-Engerdal.

Sammen med Per Olav Bakken, Einar Faldmo, Helle Nyhus og Guttorm Dilling deltok han i VM i 2013 og 2018, og på Østby ble det serier i alle kamper.

Kubb er et utendørs spill for to til tolv deltakere, og består av én konge, ti kubber, seks kastepinner og fire hjørnepinner. Spillet går i korthet ut på at spillerne etter tur må hive kastepinnene med «underarmskast» og velte de oppstilte kubbene på motsatt side.

I Trysilmesterskapet, som ble avviklet i strålende sensommersol, deltok seks lag. Et forholdsvis stort publikum hadde funnet vegen til banen for å overvære konkurransen.

Først var det grunnspill hvor alle lag møtte hverandre en gang, og deretter semifinaler der vinnerne gikk til finale og taperne til bronsefinale.

– Det var jevnt mellom lagene og de tapte og vant litt om hverandre. Unntaket var KubbKam som var suverene og vant alle sine kamper, inkludert finalen mot Slevkastet, sier Tormod Rønningen i Østby grendeutvalg.

For Slevkastet stilte Roar Lilleberg, Jostein Nerhagen, Harry Bovold, Bjørn Haugen, Karl Moen og Tom Ricard Storbæk.

Malin P. Berg, Anne E. Storholt, Hilde H. Berg, Bjørn Vegar Berg og Anita Rønningen i Velg en strategi tok bronsen.

– Det er moro å finne på noe, og vi blir ekstra glade når det møter opp mange. Vi er godt fornøyd med gjennomføring og gleder oss allerede til neste års mesterskap, sier Rønningen.