Første søndag i advent er her, og snart renner det på med julekalendere i alle former.

I år har også Volumfestivalen lyst å vise seg fram og gi noe tilbake.

– Målet med denne julekalenderen er å synliggjøre festivalen, og engasjere vårt publikum. Vi har jevnlige møter der måten vi markedsfører festivalen på kommer opp, og dette synes vi var en god idé, sier festivalsjef Stine Haugen.

Får ledetråder

Hver søndag i advent blir det lagt ut ledetråder på festivalen sin Facebook-side og på Instagram. Det kan være alt fra dikt, rebuser og bilder, der man skal finne et sted som gaven er gjemt på.

– Det blir fire gaver, der den første ble funnet i dag. En gutt vant to kinobilletter, to festivalpass til neste års festival og et «overlevelsesutstyr» som kan brukes under festival, forklarer nettansvarlig Kamilla Haugen, som i dette tilfellet også stilte opp som dikter.

Det første hintet på den første pakken var et dikt, som lyder som følger:

På en plass som både er grønn og grå, 
står den der og skuer. 
Festivalminnene her er ikke få, 
og vi kan telle mange huer

Etter dette kom det to bilder og et dikt til som ekstra ledetråder.

God respons og klare for nye frivillige

Nettansvarlig Haugen sier at responsen har vært bra før den første gaven, men håper at de kan få budskapet ut til flere.

– Dette er jo en fin måte å gi noe tilbake til folk i Elverum. Vi håper jo også at dette skal gå litt i sosiale medier, sånn at publikum utenfor Elverum også kan få nyss om hva vi holder på med her.

Festivalsjefen hinter frampå at det fort kan hende det blir et liknende opplegg til påske, der det kan dukke opp noen påskeegg i byen.

Anna Thompson, som er frivilligsjef, håper også at julekalenderen skal hjelpe med å få folk som kan tenke seg å være frivillige interessert.

– Påmeldingen for dem som vil være frivillige under festivalen har startet. Så vi vil anbefale alle som vil søke og gjøre det så fort de kan. Det er noen uforglemmelige dager alle som jobber med Volumfestivalen har, og vi blir alltid en sammensveiset gjeng som har det mye moro.

Siden den første adventsgaven alt er funnet, er det bare å gjøre seg klar til neste søndag. Jentene er litt usikre på hva slags ledetråder det kan komme da, men at det blir noe annet enn den første gangen kan de garantere.