På Nysted var det hvitt og rødt i glassene, publikum og spente kunstnere som hadde fått galleri til å vise kunsten sin i.

Kamilla Langeland fra Kongsvinger begynner å bli godt etablert, og er aktuell med to utstillinger i Oslo, og altså på Nysted under Volumfestivalen. Langeland produserer fotokollasjer med utgangspunkt i analoge fotografier som får sitt kunstneriske preg ved ulike teknikker i mørkerommet.

Hans Kristian Borchgrevink Hansen fra Grue Finnskog tar publikum med ned i den lydløse verdenen under vannflata i Røgden gjennom filmen «Fremmede hjemtrakter». I første etasje i gamlebygningen på Nysted bidro Kunstbanken på Hamar med en diger hval fra gulv til tak. Utstillingene kan ses under hele festivalen.

Stipendutdeling

Etter en god del venting delte regionsjef Kjell Inge Bekken, tradisjonen tro, ut Volum-stipendene på 10.000 kroner hver. Sparebanken deler ut tre stipender. Til Nysted hadde Bekken med seg to: Ett stipend til billedkunstner Kamilla Langeland fra Kongsvinger:

– Hun er ikke en gang ferdig med mastergraden sin, men har allerede gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt. Hun arbeider i et mannsdominert fagfelt, i et grenseland mellom teknikk og poesi - ofte i stor formater med temaer som populærkultur, ungdomsopprør, psykoanalyse og vitenskap, heter det i juryens begrunnelse.

Det andre Volum-stipendet gikk til dansegruppa PS: Dance Crew fra Hamar, som får stipendet for å være ei gruppe med høy energi, et godt etisk fundament, og for å samarbeide godt og jobbe mot felles mål i ekte Volumånd.

Nittitalls inspirert rock

Bekken leste også opp begrunnelsen for utdelingen av stipendet til Elverumsgutt og musiker Hallvard Bonden som på kort tid har etablert seg som en musiker og låtskriver det virkelig er verdt å følge med på. Han fikk prisen for å vise modenhet i låtskrivingen, og for å gi ham mer selvtillit for det han driver med. Bonden fikk sitt stipend ved rådhuset.