– Jeg følte at jeg skyldte Volumfestivalen dette her. En av de aller første spillejobbene jeg hadde var også på Volum, så det var deilig å komme tilbake, sier hamarsingen, som vanligvis går under navnet Unge Ferrari.

Sekunder unna å miste stemmen

Ifølge Haugen var det litt av et drama som utspilte seg i dagene før han måtte kansellere fjorårets opptreden.

– Jeg var vel sekunder unna å miste stemmen. Jeg var så hes jeg aldri har vært før, og antakeligvis var det en halsbetennelse eller noe sånt. Jeg hadde vært borti noe lignende før, og håpte på at det skulle gå over, men til slutt hadde jeg rett og slett ikke sjans, forteller 26-åringen.

Heldigvis for Volum-publikummet kom ikke sykdom i veien denne gang. For hovedpersonen var det hele en bra opplevelse.

– Da jeg kom til Elverum var jeg litt nervøs, fordi det så ut som at det skulle regne masse, og det så ikke ut til at det skulle komme så mange folk. Men, mot slutten av konserten var jeg egentlig veldig fornøyd. Det var bra oppmøte og massevis av folk som kunne låtene og lagde god stemning, sier rapperen.

– Trenger flere initiativer som Volum

Rapperen har som nevnt tidligere vært der før, og han mener Volumfestivalen er et svært godt tilskudd til kulturlivet i distriktet.

– Jeg synes det er et veldig bra initiativ, og jeg mener vi trenger flere slike opplegg. Det er jo veldig fort gjort at festivaler dør ut i småbyer som Elverum og Hamar, så det er imponerende at de leverer så sterkt, sier hamarsingen, som savner et lignende arrangement i hjembyen.

– Hamar har jo også så mange fine steder, så det er dumt at det ikke er noe som Volum der. Samtidig er det jo som nevnt vanskelig å trekke folk der det ikke bor så mange.

Nye ting på vei

Etter flere hitsingler den siste tida er det ifølge Haugen stadig store ting på vei.

– Det kommer et par låter i løpet av sommeren, også antakeligvis en liten EP til høsten. Da er det meg og et par gjester, og en litt annen vri enn det jeg har laget med Tomine Harket. Det er bare å holde øynene oppe, avslutter hamarsingen.