(Hamar Dagblad)

Hedmarken Symfoniorkester har i samarbeid med Vang sangsangforening og medarrangør Ringsakeroperaen lånt selve storsalen i kulturhuset fredag 29. november.

Her skal de presentere suiter fra den berømte musikalen West Side Story av Leonard Bernstein, samt George Gershwins opera «Porgy and Bess: A Symphonic Picture by Robert Russell Bennett».

På scenen står også solistene Gunda-Marie Bruce (sopran) og barytonen Bernt Ola Volungholen.

– En utrolig tøff satsing, og stor stas at symfoniorkesteret ville ha meg med på noe slikt. I disse to verkene presenteres essensen av sjangeroverskridende vestlig kunstmusikk. Modig, sier Volungholen.

– Også får jeg lov til å ha med meg gitaren på scenen for å få plass til en arie. Jeg gleder meg.

Gershwin har selv kalt «Porgy and Bess», som kretser rundt afroamerikanske liv i USA på 1930-tallet, for en «amerikansk folkeopera».

Og nettopp derfor er musikken en stor utfordring for Volungholen:

– Den framføres stort sett av fargede sangere, men i vår versjon så lager et slags potpurri. Da skal det vel gå, sier Volungholen og smiler.

Ellers er det uvanlig hektiske dager for Vallset-sangeren, som har skaffet seg en lysende karriere som sanger.

Han er opptatt med «Barberen i Sevilla» for Ringsakeroperaen. For Volungholen venter også et prosjekt sammen med Ringsaker Janitsjar 7. desember, julekonsert med Collegium Vocale og Ådalsbruk Musikkforening 14. desember og en konsert i Vallset kirke 18. desember sammen med Gunda og Kristian Hernes med det han kaller «den reneste og vakreste julemusikken».

– Jeg tar alle oppdrag jeg kommer over «heme» fordi jeg elsker å opptre lokalt. Men noen ganger må jeg også «vatne litt» den internasjonale karrieren.