Gå til sidens hovedinnhold

Vurderer å bygge nytt venterom på Tynset

Artikkelen er over 1 år gammel

Venterommet på Tynset kan bli nedlagt ved utgangen av mai, men Bane NOR Eiendom håper å kunne tilby oppvarmet venterom allerede til høsten.

I helgen sendte Rune Jørgensen, regionrådsgiver i Regionrådet i Fjellregionen og daglig leder i Jernbaneforum for Røros- og Solørbanen, et brev til Jernbanedirektoratet, Vy tog og Bane NOR eiendom.

I brevet ba han om at venterommet på Tynset består og at togene stopper der passasjerene skal av.

Bakgrunnen for brevet var blant annet oppslag i Arbeidets Rett om at venterommet på Tynset kunne bli nedlagt, og at passasjerer som skulle av på Tolga måtte bli med til Os på grunn av behovsprøvd stopp.

Så langt er det kjent at venterommet på Tynset blir holdt åpent til mai, men etter det er det ukjent hva som blir løsningen. Nå forteller regionleder i Bane NOR Eiendom Tore Arntzen at ambisjonene er å ha et oppvarmet venterom på Tynset.

– Vår ambisjon er at det skal være oppvarmet venterom på Tynset fra høsten av, noe som høyst sannsynlig vil gå i orden. Vi har stort trykk på dette, og vil ha gjort nødvendige avklaringer før sommeren, sier han.

Tidligere har det vært spekulert i at et venteskur som allerede er på plass ved stasjonen på Tynset var der for å bli den permanente løsningen når venterommet ble borte.

– Venteskur som er satt opp vil om nødvendig fungere som et midlertidig tiltak inntil et permanent venterom er på plass, forteller Arntzen og fortsetter:

– Bane NOR Eiendom, stasjonsavdelingen, er i ferd med å utrede alternativer for venterom.

– Har dere på plass noe alternativ til dagens venterom?

– Det er det vi utreder nå. Leien på det venterommet vi benytter i dag er så høy at vi ser på muligheten til å bygge et eget og nytt enkelt venterom på egen grunn, avslutter han.

Les også

– Begge disse sakene er svært negative for oss som er passasjerer på Rørosbanen

Les også

Venterommet blir åpent til 1. mai, men etter den tid vet ingen hva som skjer

Kommentarer til denne saken