Siden oppstarten av Whitesnake i 1978 har det vært en jevn utskiftning av bandmedlemmer, og vokalist David Coverdale er den eneste som har vært med fra starten. Alt har derimot sin ende og han har annonsert at den turneen som Hamar-konserten er en del av blir hans siste.

Skikkelig entertainer

Hvor vidt Whitesnake er like fett som i glansdagene får være opp til fansen å bedømme, men det Coverdale presenterte foran bortimot 8000 tilskuere torsdag kveld holder fortsatt mål på en rockescene.

Bandet har etter hvert fått litt av en omfattende/imponerende (stryk det som ikke passer) katalog å velge låter fra, men holdt seg i stor grad til albumene som fansen kanskje i størst grad trykker til sine bryst, nemlig Saints 'n Sinners, Slide it in og Whitesnake (1987).

70 år gamle Coverdale er fortsatt noe av et unikum på scenen, og framtoningen hans der han flamboyant spankulerer rundt og gjør obskøniteter med mikrofonstativet er nok en større attraksjon enn vokalprestasjonene. Men Coverdale er tross alt 70 år, og har vært rockestjerne i nesten 50, så at stemmeprakten ikke lenger er prima vare er vel noe de aller fleste kan leve med. Det så i hvert fall ikke ut til å være noen demper på stemningen da bandet dro klassikerne Crying in the rain og Here I go again, låter hvor Coverdales vokal ikke var fra øverste hylle.

Imponerende trommis

Men Whitesnake er ikke bare David Coverdale selv om det ikke er noen tvil om hvem som er alfahannen i buret der. Trommeslager Tommy Aldridge er heller ingen ungsau lenger, men 71-åringen er en energibunt av de sjeldne. Han holdt på imponerende vis stram wire gjennom hele den drøyt 70 minutter lange konserten, og for å gi stemmebåndene til Coverdale en etterlengtet pause dro Aldridge en bortimot fem minutter lang trommesolo etter Crying in the rain. Det var rett og slett et imponerende skue.

Disse låtene ble spilt:

 • Bad Boys
 • Slide It In
 • Love Ain't No Stranger
 • Hey You
 • Slow An' Easy
 • Ain't No Love In The Heart Of The City
 • Fool For Your Loving
 • Crying In The Rain
 • This Love
 • Give Me All Your Love
 • Here I Go Again
 • Still of The Night
 • Burn

Liker det litt hardere

Et kjent fjes som fikk med seg denne perlerekka av låter var Venstre-politiker Stig Vaagan. Han liker helst litt tyngre band, men synes dette var noe å få med seg. Pluss at han i sin ungdom var medvirkende i å radbrekke Whitesnakes største hit

– Jeg er nok opptatt av litt hardere rock 'n roll enn disse to bandene, men David Coverdale er jo en legende. Vi hadde for øvrig et band på Koppang da jeg gikk på ungdomsskolen som het "Trashface". Vi spilte blant annet en høyst forglemmelig versjon av Whitesnakes "Here I Go Again". Vi var tre stykker på gitar, og ingen ville egentlig spille bass. Jeg fikk oppdraget, og kan vel med trygghet si at bassen var det svakeste leddet i bandet. Uansett - vi hadde langt hår og spilte på elevkveld. Det var toppen av min karriere. Hadde det eksistert noe lydopptak fra dette som hadde nådd offentligheten ville jeg sannsynligvis fått billetten min inndratt, sier Vaagan og humrer.


Han kom tuslende fra der han bor sju minutter unna og synes det er på grensa til uvirkelig.

– Jeg syns det er veldig morsomt at de to bandene spiller bare noen hundre meter fra der jeg bor. Jeg kjøpte billett til konserten i kveld ganske raskt, for dette er noe jeg vil oppleve. En stor takk til arrangørene som får til dette! Hamars eventmakere - både private og offentlige, har vært veldig dyktige til å få store navn til konserter på Hamar, og musikk er som kjent best live. Det er deilig å kunne dra på konsert sammen med andre glade musikkelskere igjen, sier han.

Han var ikke av dem som sto med en tåre i øyekroken fordi Coverdale nå gir seg i bandet.

– Jeg har ikke et så nært forhold til verken Coverdale eller Whitesnake at det føles vemodig, men det er jo nok en gammel rocker som gir seg, så på den måten er det vemodig, sier han.

Som politiker har han selvfølgelig fått med seg at det jobbes med å gjøre Vikingskipet til en innendørsarena for store konserter.

– Nå venter jeg bare på Iron Maiden inne i Vikingskipet. Det er den store drømmen min, og om det blir kapasitet på 20 000 i Vikingskipet kan det faktisk gå, sier Vaagan.