Skolebygget på Ydalir tar form: – Det går ganske fort nå

Mandag kom massivtre-elementene til byggeplassen på den nye skolen i Ydalir, og det hele begynner så smått å ta form.

Mandag kom massivtre-elementene til byggeplassen på den nye skolen i Ydalir, og det hele begynner så smått å ta form. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag denne uka kom massivtre-elementene, og byggingen av skolebygget på Ydalir har dermed startet for fullt.

DEL

Skolen, som også skal inneholde idrettshall og barnehage, er delt inn i fire soner fra A til D, og arbeidet i sone A er nå i full gang.

Og skal vi tro Heidi Erikstad, som leder prosjektet for kommunen, er ting godt i rute.

– Det går ganske fort nå som massivtre-montasjene er på plass, og etter planen skal både vegger og tak være på plass før jul. Vi er litt stolte, for mandag var den eksakte datoen at den første massivtre-montasjen var planlagt, så vi var ganske fornøyde akkurat denne dagen, sier hun med et smil.

Erikstad påpeker at hele prosjektet har en forholdsvis unormalt stram framdriftsplan, men at flinke folk sørger for at ting går fort og etter planen.

– Selv om det er et stort prosjekt, så ligger det jo ganske godt gjemt ved sandtaket på Ydalir enda, så det er ikke alle som får med seg at ting skjer, men det går uten tvil radig nå. Det har vært en strategi fra kommunens side at for å nå målene, så må vi kjøpe kompetanse, og det føler vi at vi har lyktes med, sier hun.

Prislappen på skolen med idrettshall ligger for øvrig på 172 millioner kroner, mens barnehagen vil koste 54 millioner kroner.

Håpet er at det hele skal stå klart til skolestart 2019.

Artikkeltags