SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Zlatan og Galaxy jager en sluttspillplass

Zlatan Ibrahimovic er toppscorer hos LA Galaxy med sine 22 mål.

Zlatan Ibrahimovic er toppscorer hos LA Galaxy med sine 22 mål. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Zlatan Ibrahimovic og Galaxy må våkne om de ikke skal havne utenfor playoffen.

DEL

Oddstips Spillsenterets øvrige onsdagsmeny:

Oddstips MLS: Zlatan og Galaxy jager en sluttspillplass

Oddstips 2. divisjon: Sotra SK skal slå nedrykkstruende Elverum

Eurojackpot: Vant 24 mill. for to uker siden – Norsk Tipping får ikke tak i vinneren

Champions League: Her er alle overgangene hos Champions League-lagene

Lotto: To nordmenn deler pott på nesten 15 millioner kroner

Joker: Bergenser vant fire millioner fra sofakroken

Det er et labert utvalg på onsdagens langoddsprogram. Det spilles en hengekamp i 2. divisjon mellom Sotra SK og Elverum, og det er en kamp fra den danske cupen. Ellers spilles det tre kamper i KHL i ishockey, i tillegg er det håndball fra Sverige og Danmark. Natt til torsdag er det blant annet fire kamper fra MSL i USA.

NB! 70 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

Colorado Rapids – Los Angeles Galaxy 2,10 – 3,60 – 2,55 B (spillestopp kl. 0255)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset!

I MLS fungerer det slik at det spilles grunnserie i to avdelinger, der avdelingsvinnerne går direkte til kvartfinalen i sluttspillet, mens de seks neste lagene spiller kvartfinaler internt i avdelingen.

Sluttspillet spilles etter utslagsmodellen, og vinneren av sluttspillet blir MLS-mester. Det ligger an til en thrilleravslutning i Western Conference. Med seks kamper igjen av grunnserien er det kun fire poeng som skiller nummer to og nummer åtte.

LA Galaxy ligger på åttendeplass før nattens kamper, og de bør ta tre poeng på bortebane i Denver for å havne bakpå i kampen om en playoffplass. Det er enklere sagt enn gjort.

Robin Fraser har fått skikk på Colorado Rapids. I den første kampen sin som trener for Denver-klubben spilte laget i en 3-5-2-formasjon og tok en sterk 2-0-seier på bortebane mot NY Red Bulls. Mot Sounders endret han formasjon til 4-3-3. Det funket som bare rakkeren, og Colorado slo Seattle Sounders 2–0 hjemme på Dick's Sporting Goods Park natt til mandag.

LA Galaxy på sin side har ikke spilt kamp siden 2. september. Den gangen tapte de 3–4 mot Seattle Sounders. Den tidligere Rosenborg-spilleren Jørgen Skjelvik utlignet til 3–3 med ni minutter igjen av kampen, men Cristian Roldan sørget for hjemmeseier til Seattle med sin scoring helt på tampen av kampen.

Nå kan du skrape Flax-lodd her!

Konsekvensen av tapet var at de falt ut av playoffsjiktet. Å spille mot Colorado Rapids på bortebane har vist seg å være en vanskelig oppgave for Zlatan Ibrahimovic og lagkameratene. De har nemlig tapt tre av de fire siste kampene mot Colorado i Denver.

Ja, Colorado Rapids er faktisk ubeseiret i de fem siste kampene mot LA Galaxy, uansett bane. Forsvarsspillet har ikke fungert for Galaxy denne sesongen. De har sluppet inn 45 mål på 28 kamper. Det er ingen andre av de åtte lagene i toppen av Western Conference som har sluppet inn mer mål enn dem. Galaxy har sluppet inn tre mål eller mer i fire av de fem siste bortekampene.

Kortne Ford og Deklan Wynne er begge ute med langtidsskader hos Colorado. Tim Howard sliter med en strekkskade, og det er usikkert om han blir spilleklar til kampen mot Galaxy. Toppscorer Kei Kamara er suspendert. Det er også Diego Rubio. I tillegg er Sebastian Anderson og Cole Bassett begge på landslagsoppdrag.

LA Galaxy mangler fortsatt Romain Alessandrini som er ute med en kneskade. Perry Kitchen er usikker til denne kampen.

Jonathan dos Santos, Uriel Antuna, Rolf Feltscher og Sebastian Lletget er alle på landslagsoppdrag, mens Diego Polenta er suspendert.

Galaxy må våkne om de ikke skal havne utenfor playoffen. De ligger på åttendeplass med 42 poeng, men de har én kamp mindre spilt enn FC Dallas som innehar syvendeplassen med 43 poeng.

LA Galaxy har kun vunnet to av de siste ni kampene. Det ligner ikke statistikken til et playofflag, selv om de har Ibrahimovic, Pavon og Jonathan dos Santos i stallen. Zlatan Ibrahimovic har scoret 22 mål så langt. Det gjør ham til den tredje mestscorende spilleren i MLS, men bare seks av målene har kommer på bortebane.

Formutviklingen til disse to lagene, og den innbyrdes statistikken mellom dem peker i retning av hjemmeseier, men jeg tror et Galaxy-lag på desperat jakt etter en playoffplass vil heve seg i nattens match. Zlatan Ibrahimovic er den store profilen hos LA Galaxy, og jeg blir ikke overrasket om han blir matchvinner i Denver. Oddsen på Galaxy-seier er finfine 2,55. Det mener jeg er spillbart.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset!

Kommentarer til denne saken